Promenad med Samba

Nu har jag varit hemma i en stund. Jag och Samba gick ut och gick en lång runda och var ute i en timme. Sjukt kallt! fingrarna var helt röda och mina ben var helt illröda som en tomtat. Varför ska det blåsa? annars hade det varit så skönt.

Men Samba va så glad över att det bara var hon som fick följa med ut. :) Min lilla töösabit! ♥

Hiccory 5 veckor

Det är så underbart med valpbilder tycker inte ni? Gurli ifrån kennel Stand up´s som vi har köpt Samba och ska köpa Hiccory ifrån skickar ofta bilder till oss. Och jag blir sååååå glad när man får se hur söt han blir för varje dag.

Idag skickade hon bilder på honom när han var ute och lekte. Kolla på dessa underbara bilder!! :)
Harregud vad jag längtar tills vi ska hämta honom! om EXAKT 3 veckor, har jag en ny liten bebis här hemma. Snacka om attt jaaag läängtaar ! :) tiden går så sakta när man väntar :(

Hiccory igen.

Igår fick jag nya söndagsbilder på Hiccory. Imorgon är han 5 veckor. Tiden går saaaakta när man väntar på sin bebis.


de som fyller mitt hjärta! ♥

♥Tänk ändå så duktig MIINA flickor är! kan ni förstå? Går lösa i koppel mitt i åstorp, lösa vid mötande hundar på gatan. De kan åka cykelkorg, lyssnar och jag själv tycker de är sååå underbara ! Tänk att två små hundar kan fylla en människas hjärta och ge så mycket kärlek som INGEN någonsin kan tänka sig? Mina små drottningar klarar av det iaf ! :) ♥

Gamla och nya godingar på älsklingarna..

Om någon bara skulle kunna förstå vad och hur mycket de betyder för mig. De är mitt ALLT! Mina små älskade älskade älskade älskade älsklingsbäbisar! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Valpfortsättningskursen.

Nu sitter jag i soffan. Jag och bäbis Edina har varit hemma i en timme nu snart ifrån valpfortsättningskursen. Det ÖSREGNAR idag. jättetråkigt. Men vi har tur som får träna i ett ridhus! Så vi blir aldrig blöta. Skönt! :)
Synd bara att man knappts hör något tack vare taket.

Edina var så duktig! jag blir mer och mer stolt över henne för varje gång vi är där. Hon är verkligen koncentrerad och allt tills hon luktade att mamma kom dit. Eftersom min syster körde dit mig så fick mamma komma och hämta mig. Och då blev Edina okoncentrerad och ville inte lyssna en stund. Men sen blev det bra igen. Åh så stolt över henne! :)


Första strandbilderna.

Idag åkte vi till stan, jag min kära kusin och våra hundar ! :) mina flickor och hennes pojke! :) Vi gick i stan och senare bestämde vi oss för att gå längst stranden. När vi väl kom dit, så såg det så mysigt ut så vi gick ner till havet och hundarna badade benen lite och annars hade vi mysigt! Tog några underbara bilder och här kommer de :)

Mogge var en riktig riktig mes. Men när han såg att Edina tyckte vattnet var JÄTTEKUL ville han också visa att han vågade. Ååååwwwhh ! mina älskade älskade ÄLSKADE sötnosar ! :) <3 Är så stolt över dem! :) finns inga sötare hundar än mina bebisar. Bara kolla, lösa på stranden i Helsingborg. Fullt av folk som går och de springer inte iväg!
Långt trädgårdsbesök.

Igår blev det många inlägg! Så kul .:)

Idag blev min skoldag kort. Som alltid annars också men idag va den extremt. Började halv 10 och slutade halv 12. Så en lång sovmorgon. Men gick upp tidigare och fixade mig mycket istället. HAHA . Hundarna fick komma ut några gånger med mig , två stycken på morgonen och mamma en eller två.

När jag kom hem vid halv 1, tog jag ut hundarna igen. och sen ville de inte in igen. Schakki, Dazy och Edina började busa och leka som bara den i trädgården! och kom in nyss. Alltså har de varit ute i över en halvtimme. Och det som chockade mig meest, var att man märkte inte att Dazy var ute. Hon brukar annars vara den som skäller och gör konstiga ljud för att man ska märka henne. Men hon gör inte det alls så mycket mera. STOLT över den lilla tjejen! :)

Tror jag ska ta med henne till Stan någondag. Så hon får åka buss och gå bland mycket bilar ;d hade nog varit bra för henne. :)

Tisdag=agility

Idag var det tid för agility igen. Edina är det ju som går kursen men vi brukar ta med nån annan som oxå får ha lite kul och idag fick Dazy åka med.

Edina genom däcket.


Dazy genom däcket.

hundbilder

Igår fick jag några fina bilder som jag ska dela med mig av nu. Kolla på våra små bäbisar. Underbara ! ♥Fyra hundar och en katt står vid mamma när hon fixar maten.

Mitt ÄLSKADE ÄLSKADE HJÄRTA ! <3


Jag tror att ni alla vet att Samba är min allra första egna hund. Och att hon är som hon är gör bara saken mer underbar. Vilken hund hon är! Samba är och kommer alltid vara den bästa hunden i mitt liv. Och när jag fick veta att lille Hiccory kommer ifrån samma uppfödare som Samba gör, blev jag såå glad! Min lilla lilla Samba ska få en "lillebror" tihih. awhh, kommer bli kär,Ofelia, Edina, dazy och Schakki därbak. Den lilla familjen.


Kolla min flickas söta ögon!


Sorg och glädje

Igår dog barnbarnet Izabellas marsvin Mimmi. Det är inte lätt att förklara för en 3:åring, men i samma mening sa jag att vi kör till Väla och köper en ny!
Ja! sa hon, Bella köpa marsvin, Bella köpa marsvin!

Så svårt var det.
Det nya marsvinet är en söt trefärgad coronethona. Givetvis heter hon Mimmi haha.

Så här ser nya Mimmi ut.

Valp bilder

Även denna söndagen skickade Hiccory en söndags hälsning, ja eller hans matte.
Tack Gurlie för att vi ännu en gång för köpa en bebis av dig.Här är han med munnen djupast i matskålen.


Utställning i Malmö

Idag var det utställning i Malmö. Många mittlar anmälda.
Schakki fick en 2:a idag och visade återigen att han INTE gillar det här med utställning, så nu ska han slippa.
Edina ställdes på sin första officiella och fick en 1:a med HP. Duktig tös.

Här syns det iallafall att Andrea tycker det är skoj.


Edina står fint.


jobbig morgon.

Kan säga att det var väldigt segt att gå upp halv sex idag. Ännu värre när man ser klockan och det står 05:30. alltså 05, det är KATASTROF! usch.

Men jag gick upp. tog ut hundarna , fixade mat till dem, tog in de, gav de mat och tog ut de igen. Sen gick jag och fixade mig. Efter en halvtimme fick de gå ut en gång till och sen tog jag bussen till skolan.

Men att gå upp en halvtimme innan va inte så svårt. men just nu är jag trött...

ikke matglad

Saknar mamma redan. Hundarna ligger i dörren och väntar på att hon ska komma hem. Hur många gånger jag än säger till de att hon kommer imorgon förstår de inte och stannar där. Stackars hundarna.

Annars går allt, ( nästan) bra! :) Schakki krånglar lite med maten och fick i sig några kulor. Men han får väl vara hungrig till imorgon då. Han åkte ut i farstun och fick vara där i 45 minuter och då åt han en fjärdedel. Sen ville han inte mer. Men imorgon bitti blir det inte några 45 minuter han kan ta på sig. MAX 5 minuter. för sen ska de ut och allt. Har inte tid med allt på morgonen när skolan börjar 8.00. haha.

Nu ska jag kolla vidare på tvn. Sen ska jag ta ut hundarna en sista gång och sen lägga mig i sängen och plugga. Godnatt på er!.


hundvakt

Jaha, mitt ansvar nu i ett dygn med hundarna. Men det fixar jag lätt. Känns bara att jag inte kan hitta på något alls ikväll när jag måste passa alla fem hundarna på samma gång. Enda nackdelen.

Pappa kommer snart hem ifrån jobbet. Jag som ville ha pommes och korv idag, går och kollar i frysen och det finns ingen pommes. och boom. så sur jag blev :( hahah ! nej jag skojar. Men jag ville haft det....

Jag tror att jag snart ska gå en runda med Mittlarna senare. Har jag sakt att jag skulle gå med Salli men gick till brevlådan men fick sen gå tillbaka. Kunde inte hålla henne !!!! så jag blev sur och hon åkte in igen. Så fick hon stanna hemma. Så om jag ska ut så tar jag mittlarna. Så får Salli skylla sig själv när hon inte kan gå med mig. Så får hon gå med mamma när hon kommer tillbaka.

Tänk så mycket det är att komma ihåg nu detta dygnet;

  • Komma ihåg att ta ut hundarna ofta.
  • Kolla vattenskålen ibland så den inte är tom.
  • Komma ihåg att de ska ha kvällsmat vid 7 halv 8.
  • Komma ihåg vilken hund som ska ha vilken mat ....
  • ... vilken matskål....
  • .... och vilken hund som ska ha vatten på maten och inte .
  • Jag ska komma ihåg att sätta alarmet en halvtimme innan jag brukar för att hinna ta ut hundarna och mata de imorgon innan skolan.

Sen är det inte mer man ska komma ihåg väl ? hahah.
Jag ska iaf klara det, lääättt. Hihih.

Nu ska jag gå och ta ut åsnorna . :) byyye.


Borta 1 dygn.

Idag ska jag på teambildning med mina nya blivande kollegor. Blir svårt att sova borta, jag är en hemma människa men tror nog att vi får det skoj.
Andrea får dra  ett stort lass här hemma när jag är borta. Jag ska var borta kl 13 idag och kommer hem imorgon efter middag.
Marsvinen ska jag fixa innan jag åker med mat o  vatten, men 2 är högdräktiga så jag hoppas att ungarna inte kommer när jag inte är hemma. Sånnt vill man ju inte missa.

Så det är doggarna Andrea får ta hand om. Dom blir inte ensamma så mycket ändå.

Fortfarande inget löp på Dazy.
Schakki är nog den som kommer sakna mig mest. Här har vi ett gos.

Agilitytisdag.

Idag är det tisdag, vilket innebäs AGILITY för mig och min bäbis. Eftersom mamma var iväg idag fick pappa köra oss dit och senare kommer och hämta oss.

Edina gillade inte riktigt att inte mamma var där. Och kollade i början bara efter henne. Men till slut förstog hon att mamma inte kom så blev hon koncentrerad på det hon skulle.

Vi hade kulkul. Jättesynd att Edina inte kan ( eller får, av mamma) hoppa pga sina knän. Annars känner jag på mig att det hade varit roligare att inte bara göra samma hinder hela tiden.

Men jag tycker det är så kul att vara igång igen med kurserna. Även om det är stressigt att bara vara hemma i en timme innan det börjar efter skolan. Men det går bra ju. :)

Hela vägen hem låg hon och kollade på pappa så det blev mycket sömn. När hon kom hem blev hon kaxig över att bara hon varit ute med mig och sen när de andra hundarna låssades att inte bry sig gick hon och la sig.

Mamma är fortfarande inte hemma. Så idag blev det min tur att ge vovvsingarna sin mat. Det ändras hela tiden om hur mycket varje hund ska ha. Ibland bantar Samba och ibland inte. Men det är skönt att alla mittlarna har samma mat nu igen. Men snart när lille Hiccory kommer blir det en valpmat också.

Men nu ska jag snart gå och lägga mig inför skolan imorgon. Så godnatt på er alla.!

Hiccory 3 veckor

Ja idag blir han 3 v.
Nu är det "bara" 5 v kvar.

En liten tjockis.

Här med sin svarte bror och sina systrar.


Salli före och efter.

Som ni alla vet har vi en blandras på 10 år.  Hon har fruktansvärd päls. Det blir bara knutor av allt och hon luktar illa. Idag har det varit operation rakning och badning.

Så här såg hon ut innan.


 

Så här fin blev hon!Valpnamn.

Andrea har kommit på (återigen) ett fint namn till vår lille kille.
Han ska heta Hiccory.
Därav sångramsan som Andrea la  in igår.
Här är en bild på honom 2,5 v gammal.

Stand Up´s Hiccory.

Izzie

Amanda är hemma ifrån Göteborg nu. och Lilla Izzie är ju självklart med. Imorgon blir det sterilisering för henne.

Detta tycker Edina är orättvist. Hon kan bara få plats på golvet och får ABSOLUT inte ha tassarna uppe på diskmaskinen. Men Izzie har sina egna regler här.
Hon har hittat på något nytt igår. hon kan ta sin tass i vattnet och dricka ifrån den. haha.

vad kan det vara för mening......

.... med denna videon? gissaaa ! :DValpfortsättningskursen.

Valpnamn är bestämt! Och självklart blev det min coola stavning. Men håll ut lite till med stavningen! tihih.

Nästan precis kommit hem ifrån valpfortsättningskursen. Är så stolt över min lilla bebis. I slutet blir hon riktigt trött men annars går det bra.

Jag har alltid haft en gullig ton mot henne och alltid gullat och inte skällt på henne när hon inte har kunnat göra något när hon inte har fått springa runder och sånt. Så när de andra hundarna inte gör som deras ägare vill skäller de och ryter på hundarna. Och Edina som inte är van alls vid det blir rädd. Sjuuukt synd. Men hon får vänja sig vid det! :)

Annars är jag jättenöjd med kursen och alla som går där. Jättetrevligt folk! :)

Nu ska jag snart gå och duscha och fixa mig inför släktkalas ikväll!

H

Vår nya valp ska heta något på H. Hur svårt kan det vara? Jo, svårt!

Här är han i allafall.


Den nya bebispojken

Snart blir Schakki inte den enda killen här. En liten bebispojke, från samma kennel som Samba kommer ifrån, ska flytta hit till oss. Han blev två veckor i tisdags.

Vilken sockertopp! Den oranga är bebispojken.

Agility.

Ja idag började då agilityn. Andrea kunnde inte bestämma sig för vilken hund som skulle få gå så vi tog med både Schakki och Edina.
Edina fick börja och när hon blev trött fick Schakki rycka in. Dom ska nog få gå lite båda två.
Alla 3 tyckte det var skitkul.

Schakki i full fart i slalomen.


Hördu Schakki, öppna ögonen så du ser vart du ska.

Han har full koll.Edina genom sin första tunnel om än en liten. Hon tog den stora långa sedan oxå men det fick jag tyvärr inte på bild.


Hon lärde sig fort att kasta sig runt pinnarna i slalomen.

En sista bild. En härlig på Schakki när han flyger genom däcket.

Agility starten

Ikväll börjar AGILITYN! åååwwwh som jag längtat! :) Vet inte vem av sötnosarna jag ska ha ännu. Om det blir Edina eller Schakki som ska fortsätta. Men kul ska det bli!

Har hört att vi skulle bli många på kursen också. Extra roligt då. Förra gångerna har vi varit max fem stycken.. LÄÄÄNGTAAR ! :D hahaha.

Trångt i soffan.

Dom får inte vara själv i vardagsrummet. Men är vi där får dom oxå vara det.

Då kan det bli liiite trångt i soffan.

Katten Sonja ,snart 10 år och Edina.


Schakki har slocknat på golvet.


Valpfortsättningskursen.


Ja idag började kursen för Edina. Hennes andra kurstillfälle då hon  ju bara hann  gå 1 gång på valpkursen.
Dom var 6 deltagare vilket var precis lagom.

Edina ska göra sin första inkallning nånsin.Ganska bra vá?

Här en dubbelinkallning där hundarna springer på vars ett håll och möts på mitten. Det gick oxå bra.Ställandet.


Läggandet.Ett litet hopp blev det oxå idag.


skällande kattunge?

Jag undrar om min kära syster fick en film på sin skällande kattunge Izzie igår ? Isf vill nog ALLA se den videon!!! Håll tummarna alla att det blir en skällande kattunge på en video snart ! :)

Valpfortsättningskurs imorgon.

Denna dagen var inte igår! i Juli månad var jag och Edina på valpkurs. När vi gått två gånger bröt stackaren benet och sen dess har vi inte tränat. Hemma har vi lite och när vi är ute och går. Men inget annars. Och imorgon börjar kursen igen. Undra vem som längtar mest? Mamma eller Edina? ABSOLUT inte jag iaf. Kul att träffa alla och börja träna och sånt, men att gå upp tidigt en lördag morgon? ALDRIG! usch fyfan....


dåliga uppdateringar

Förlåt för jättedåliga uppdateringar! jag har sjukt mycket plugg både i skolan och när jag kommer hem. Jag vill ha tid för både vänner och mina små älsklingar. Så det blir att jag är vid datan lite på kvällarna nu mer bara. Och då hinner jag knappt skriva något. Men lite snabbt nu,

Jag börjar gå långa runder nu med flickorna när det inte är lika kallt mera. Längtar verkligen tills det blir varmt så att jag kan gå ut i linne och solglasögon. ååh :) hihi.

Här hemma måår hundarna prima, lite små förkyldninar och annat tråkigt har pappa tagit hem igen! Bara inte vi andra blir sjuka. hah.

Nu måste jag dra vidare, puss och kram.

Izzie bilder ifrån veckan.

Vill ni se Izzie bilder som vi tog i veckan i Göteborg? Hoppas ni sa jaa, för här kommer det några, Även om ni inte vill! HAHA.
Blandade bilder

Lovat lite marsvins bilder och här kommer dom.

Har oxå varit hos frisörskan med Izabella som ABSOLUT inte ville klippa sig men när hon fått välja film (snövit) och satt sig i frisörstolen som är en bil, så gick det fort, fin blev hon oxå. Kolla själva mitt fina hjärtegull.


Här är Izabella med en marsvinsnge som föddes i lördags.

Här är  Izabella med sitt eget marsvin Mimmi och en nyfiken Schakki.
Sedan kom min mamma på besök och då vet hundarna att hon har godis med sig i sin väska.Här är en bild på vårt nya lilla marsvin, Vancouver.


Marsvinen.

I lördags köpte vi ett nytt marsvin, en söt lite hona på ca 4-5 månader. Konstigt ställe utanför Tyringe. Alla marsvinen gick huller om buller ,blandade hanar och honor. Vår lilla tjej är dräktig fast hon nästan själv är en unge.

På kvällen när Andrea gick o kollade marsvinen låg där 2 bebisar och då trodde hon nya tjejen Vancouver fått sina ungar men det var vår Amsterdam som äntligen fått bebisar.   1 pojke och 1 flicka. Bilder kommer senare  på alla.

Stackars Edina, IGEN.

Hon är verkligen en liten oturstjej vår lilla Edina.

Nu är det inte så allvarligt som hennes andra bravader men ändå.

Andrea skulle följa en kompis hem igårkväll och tog  med sig sina 2 hundar Samba och Edina. På vägen hände det plötsligt något med Edina och hon började hoppa på 3 ben. Andrea tog vägen inom sin syster Anna och där började hon helt plötsligt busa och ha drakamp med sin 1 år äldre syster Dazy så Andrea trodde att var det nu var så var det borta. Men så fort dom kom ut hoppade hon på 3 ben igen , så Berne tog bilen o hämtade dom. Väl hemma gick hon på alla 4 igen, skumt.
När vi senare satt  i soffan tyckte jag jag kände ngt konstigt i hennes tass och drog, III, skrek Edina då. Då kollade jag noga och lite på sidan av tassen ,inte direkt under, satt en mega spink. Jag håll fast henne o Berne ryckte ut den, Oj  vad den var stor, nästan 1 cm inne i tassen. Igårkväll sedan gick hon hela tiden på 3 ben.

Men idag är hon på 4 tassar igen. Vojnevojne.


RSS 2.0