Ute för första gången!!!

Ni kommer inte tro det !!!! Valparna var ute för första gången idag ! Kan ni tänka er. Bilderna kommer nu och så fort videorna är uppladdade kommer de in i ett annat inlägg. Först tog jag ut Edina och Enzo och så va de ute en stund innan jag hämtade de andra.HAHAHAHA ! Undra om Enzo tyckte det var tråkigt att fottas? Edina ska ju bli en fotomodell!


Edina är riktigt inne i kameran. Min lilla gullunge!Såå vacker!Gnälliga Enzo. Och om ni inte tror mig så ska ni kolla på videon som kommer snart!!Sen kom lilla Ella och Edmond ut.Enzo och min älskling..Enzo omtyckt av tjejer redan som liten. hihi. Ella till vänster och Edina till höger.

Den stolta pappan som vaktar sina bebisar får avsluta denna dagen.


Modellbilderna.

Igår var ju som sakt min kompis hos mig och fotograferade valparna. Så här kommer en massa massa bilder. Jag lägger in bilderna små , men det är bara för att de blir mycket större och man kan se alla detaljer då. Men alla är klickbara!!

Edmond


Ofelia & de enorma valparna. Det ser iaf ut som det.


Ellebelledina. (Edina)
Edmond.
Enzo


Tyvärr blev nästan alla bilder på Enzo jättesuddiga. Så det får bli en på honom och en på oss. hihi.

Ella

Jag vet inte vad jag försöker göra här men hon kollade nog bort. Den blev fin fast mina fingrar kom med!Försökte få en fin på alla men det gick inte. Edmond blev bra på denna och Enzo på den annan.


Edmond&Ella


Det är så rolig för alla frågar mig , Hur ser du skillnad på ella och edina? Men för mig är det ju jättelätt. Deras ansikten är helt annorlunda och om man riktigt mycket konsentrerar sig på att kolla på ansiktena ser alla nog skillnad på vem som är vem. Det är en baggis för mig iaf. hihiih. Det var några av bilderna från igår. Och nu ska jag se om min kamera vill lägga in bilderna från igår så de kan komma upp på min vanliga blogg. Nu när jag har skaffat Dazzlingflash bloggen kommer det inte längre in en enda bild på hundarna där. Och det är nog det ända stället också tror jag . HAHA

Info om valparna

Här kommer lite vikt & info om valparna

Dazzling flash Princess Of Ella
När hon var två veckor vägde hon 750 gram.
Tre veckor gammal väger hon 958 gram.Dazzling flash Queen Of Edina
När hon var två veckor vägde hon 759 gram.
Tre veckor gammal väger hon 1053 gram. En riktig tjockis !Dazzling flash Prince Of Enzo 
Två veckor gammal vägde han 791 gram och var därmed tjockisen.
Tre veckor gammal väger han 1122gram. Och alltså är han fortfarande störst.Dazzling flash Prince Of Edmond
Två veckor vägde han 692 gram.
Tre veckor gammal väger han 983 gram och är kullens minsting.

Och här kommer några gruppbilder

Edina-Enzo-Edmond-Ella


Här + Schakki


Kan inte hålla mig,här kmr Edmond!

Åwhhhe . Kan inte vänta. Vill göra er så sugna så sugna på att få se alla bilderna imorgon så jag lägger in en sötnosbild på Edmond.

Blir ni inte jättesugna nu på att få se resten av bilderna ?!?! Jag längtar iaf jättemycket. hihi.


en liten bild

Det blir inga enskilda bilder idag utan en fin på alla. + mig och Schakki. Min kompis va med mig hem idag och hon fotograferade valparna med sin systemkamera. Jag har ju ingen sån och den gav riktigt bra bilder. Och imorgon ska jag få alla. Så Imorgon LOVAR jag att det kommer bilder. För nu när det är helg ska jag sova till MINST 12 och så blir jag pigg igen och orkar lägga in en massa bilder. Så imorgon säger jag igen och denna gången menar jag. Men trösta er med denna sålänge.
imorgon!

Idag blir det tyvärr inga bilder. Jag är fortfarande helt trött sedan tisdags och nu ska jag gå och sova och sen en dag kvar till helgen. Och då ska jag sova ut riktigt och sen ska jag skriva om vitkerna och lägga in en massa bilder på valpisarna

Älskade Edina

I tisdags filmade jag också min lilla busiga Edina. Ingen kan säga något annat än att hon är riktigt busig när ni kollar på dessa två videorna..


Sura Schakki.

I Tisdags när några valpköpare var hemma hos oss var jag så trött och ville bara sova. Så för att vänta tills de kört hem hittade jag på en massa annat än att bara sitta och prata med de ,så jag inte skulle somna. Så jag och pappa pumpade Schakkis boll han har stenhård och han blev såååå sur ! Då menar jag inte sur utan RIKTIGT sur! Ni skulle sätt honom. Kolla på denna videon.


27/5-2009


Valpisarna..

Ni ska bara veta så trött jag var igår. Jag är fortfarande så himla trött men måste skriva några rader och lägga in bilder! Så bilderna från igår och idag kommer i samma men videorna kommer i ett senare när de har laddats klart!.

Lilla lilla Ella som sover med alla leksaker.


Edina Edmond och Enzo.
TJOOOCKIIIIIS ! hihi.Alltså kolla hans mage. Han är en tjockis. Tur att han snart också börjar springa. hihi.


ÄlsklingsEdina har redan börjat slickaas. Ååwhe. Hon kommer blir PRECIS som Samba och Sorita.Ella..Enzobenzo sover FORTFARANDE. Undrar hur mycket han sover ?!


Snygg stil ! Det var minsann en ny som jag inte sätt förrut.


Kolla öronen!Jag tror Ella gillar den leksaken, Hon ligger hos den alltid!


Här är min lilla Edina som är uppe och går! Och det får bli den sista bilden för idag. Vänta bara på videorna! hihi

imorgon kommer de.

Idag har jag cyklat över 4 mil med skolan. Är helt trött och orkar ingenting. Så imorgon kommer bilderna från idag.. Nu ska jag sova. Godnatt.

mysbilder

Ni skulle bara vetat så glada valparna blev. Helt galna och busiga.Jag fick en jätte gullig bild. Men hittar inte den i kameran så den videon får komma imorgon eller när jag har tid. Man kan inte låta bli att skratta. Så gulliga.Här kommer två gullgullia bilder på tjejerna. Edina till vänser & Ella till höger.Enzobenzo !:DEdmond sover också såklart ju.Och nu kommer några bilder på min älskling. hihi.pusspuss


Den nya leksaken är nästan lika stor som Enzo. Så gulligt!


Sista bilden för denna dagen blir på gulliga Edina. hihihi


Flyttbilder.

Igår flyttade valpisarna ut från denna platsen....till denna...Så här glada blev de.
Tyvärr blev denna bilden suddig. Men jag tycker om den så mycket så den får komma ändå. Enzo brottar ner den stackars Ella...


Edina och nappen. En exakt lika dan fast med piggar fick jag med Sorita när jag hämtade henne. Så lilla Edina ska också få en sådan..


bus Edina..

Här sitter jag. Med en lten Edina i knäet som biter på mina fringrar. Stackare som börjar få sina tänder. Och hon börjar redan slickas också.Min älskling :)

Senare idag kommer bilder från den nya flytten. från vallådan till valpburen. Det är en stor skilland. Men nu håller jag på att bli uppäten så måste gå och lämna den lilla sötnosen så hon får bita i sina syskon istället för i stackars mig. hihi. En riktigt busa får jag .


D-kullen små

Valparna har börjat hoppa ur valplådan nu. Så när som helst ska jag och mamma ta upp den lilla buren som valparna är i. Jag ska se om det blir några fina bilder. Men det tror jag säkert! Så nu måste vi göra innan de hoppar ut ännu en gång. Sen är det en massa leksaker som ska köpas och jag verkligen LÄNGTAR till de kan ut och busa på gräset. Det är verkligen den bästa tiden kvar nu !

Jag bjuder på lite valpbilder från förra valpkullen från ett år sen. NJUT ! Önskar jag va en valp hos oss. I HIMMELRIKET!

(Klickbara bilder)

Dazy och Diezel


Två sötnosar ute i sommarsolen!


Dumle


Ingenaning vem av de tre creamen detta är.Söta Delila, som va en fotomodell. Precis som pappa


Schakki ÄLSKAR valparna när de blir stora som sakt....Vi vill UT!

Så här söta är de när de flyttar. Kan inte förståå det !


Men det blir nog fler gamla bilder sen om det är omtyckt ? Ska jag lägga in fler gamla bilder eller inte ? Så säg vad ni tycker. hihi.

kärleksbilder från helgen.

I fredags låg Enzo på en nytt sätt såklart. Denna har jag aldrig sätt förrut.Schakki va lite misstänksam i fredags. Men nu är det bara en massa puss som kommer från hans sida.


pusspuss !Denna bilden tycker jag om väldigt mycket. Den ser ut att ge så mycket kärlek. Det gör den säkert också. Men den är så fin!

FAR OCH SON...


Lilla Ella ligger mellan sina brödrar. Och Edina uppe i hörnet.


Riktiga tjockisaaar!video

Jag bjuder på en video mitt i natten. Nu är det sängdags för oss här hemma. Godnatt alla!


imorgon...

Idag har vi haft kalas och en massa annat att göra. Det är så mycket läxor och annat med skolan nu de sista veckorna. Men jag lovar att imorgon ska det komma en massa massa bilder från hela helgen på valparna. Så vänta er ett LÅNGT inlägg med måånga bilder !
Ha en fortsatt bra lördagskväll .

valparna


ella och edmond


Info om valparna

Här kommer lite vikt & info om bebisarna.
alla bilder är klickbara.

Dazzling flash Princess Of Ella
En vecka gammal vägde hon 464gram.
Nu när hon är två veckor väger hon 750 gram.
En sötnos. Hon har öppnat ögonen lite men ännu inte helt.
Men det kommer nog när som helst när man ser lite av hennes små ögon.Dazzling flash Queen Of Edina
En vecka gammal vägde hon 463 gram.
När hon nu redan är två veckor väger hon hela 759 gram.
Edina har redan öppnat ögonen och efter helgen kommer hon kunna se hur bra som helst.Dazzling flash Prince Of Enzo
En vecka gammal vägde han 478 gram.
Två veckor gammal väger han 791 gram och därmed tjockisen.
Jag har ju sakt det hela tiden att han va tjockast! 
Han väger ju hela 32 gram mer än Edina som är nästa störst!
Han har öppnat ögonen lika lite som Ella men snart ser han också!Dazzling flash Prince Of Edmond
Han vägde en vecka gammal 420 gram.
Och nu två veckor väger han 692 gram.
Han är den minsta av de små skitungarna.
Edmond öppnade ögonen först av alla också.


Latisarna

Tänk att det redan har gått två veckor sedan de små valparna föddes. Tiden går så otroligt fort. Igår räknade jag också att det bara är 6 helt vanliga dagar kvar på högstadiet för min del och sen börjar gymnasiet. Det är sjuk som tiden går. Men åter till valparna nu då.

I förgår fick jag hem de små valpböckerna som jag skriver i. Det står allt om valparna och det finns även några små bilder där. Så den har jag fyllt i så mycket man kan så här länge när de bara är två veckor.

Och igår och idag har valparna börjat öppna ögonen också. Edina och Edmond har ögonen helt öppna medan de andra två bara har småsmåsmå öppningar. Så imorgon kan man nog också se deras ögon. Och efter helgen ser alla fyra valparna hur bra som helst får man hoppas!

Här ligger Ella bella och sover&latar sig. Är det något annat de gör om dagarna förutom att bli tjocka ? Nej det kan jag inte tro. Men snart är de ju de "fyrkantiga lådorna" som vi kallade de första valparna när de bara va tjockisar som kröp runder i buren.Jag fick också väldigt gulliga bilder på Edmond. Men min kamera gör bilderna ibland bilderna suddiga så jag lägger ofta inte in de gulliga för man knappt ser något. Men jag fick en bild på honom. Lite suddig men det bryr jag mig inte om för man ser ändå den gulliiga killen!Han är hur charmig som helst! Man skulle kunna äta upp de. Och deras små gulliga öron som bara finns där och ser så goda ut ! muums hihi,

Här är lilla lilla Edina sötnos!
Hon ligger PRECIS som Samba min stora älskling!


Undra om han vill rymma ? Kanske vill han ut och försöka jaga pappa efter som han är rädd för de en liten stund till ? Annrs får han väl igen sen när alla biter i honom.Enzo är den valpen som sover på olika sätt varje gång man ser honom sova. Undra vilken han behåller när han blir stor? Ännu har jag inte sätt någon som ligger som Schakki. Och jag verkligen hoppas att Edina ligger som Ofelia med sina framtassar i kors. Då ser hon ut som en prinsessa. Men Edina är ju drottningen? HAHAHåll utkik på ett senare inlägg idag på nya bilder på bara valparna. Och deras öppnade ögon! Ni kommer börja drägla och bara vilja ta upp de små sötnosarna!


Dazy och Izabella busar.


hejhej valparna!

Det är så gulligt att kolla på de små liven som en gång inte fanns och som nu bara ligger och ålar sig fram som värsta grodor. Men nu när de börjar öppna ögonen är de EXTRA söta och nu är de verkligen någon.

Här kommer en bild på mig och mina älsklingar! Samba kan ibland ,när Edina är snäll, ge henne en puss. Men vem vill pussa ålande grodor tycker hon!Ella och Enzo ligger och myser. Och brossan håller om sin stora syster! Så gulligt.

Edina igår. Kolla hennes små ögonhål. Awwwwe så gulligt!Och Edmond nyss.Schakki tycker om de, Men ändå är de lite äckliga. Men de bästa som finns när de böjar bita i honom överallt. Jag hade tyckt tvärtom .

ÖGONÖPPNING!

Idag blir det bara lite snabb info och sen måste jag fortsätta plugga.

Nästan alla valparna har börjat öppna ögonen nu. Så om några dagar ser de mig också när jag fottar! Så imorgon kommer det bilder på de små ögonhålen eller vad man ska kalla det.

Mitzi

Igår och idag har det varit Mitzi som har fått min uppmärksamhet hela dagen. Och det gjorde Samba riktigt sur!  Men efter en tur med mopeden blev Samba glad igen.
Men iaf, Igår hämtade vi Mitzi och badade henne för idag blev det utställning i Hässleholm.Det tråkigaste är att torka de för det tar hur lång tid som helst.Mamma badade henne och sen ville hon upp i en trygg famn och då gick hon självklart till min!Kolla på denna gulliga video.Idag körde vi och hämtade henne vid 9 och sen körde vi till Hässleholm.
Nu kommer bilderna från utställningen idag.
Det var tredje gången hon gick i koppel. Och det gick otroligt bra tycker jag! Men hon gick lite för långt bort från mig när vi gick men vad gör det när hon går som hon ska?


Och stog fint gjorde hon också.Men hon va väldigt urfälld.
Hon fick en slät etta och blev tvåa i gruppen. Vilket vi är väldigt glada för!

Valpbilderna

Idag kommer det många valpbilder när det inte kom några igår. Det har och är ju Esc nu på tv och då blir det nya bilder på sötnosarna hela tiden när man kollar de.

Här är Enzo som ligger och luftar den TJOCKA magen.


Undra vem han tänker på ? Kanske syskonen och tänker att han alltid får mer mat ?


Här är lilla Edmond som sover, som han alltid gör..


Här ligger Enzo Ella och Edmond och sover. Och självklart ligger Edina hos mig!


Sen blev det för varmt när Edina också skulle komma så de la sig i nästan vars ett hörn.Och på sista bilden är på Enzo och Ella.


Dazy & Mitzi

Nu ska jag och mamma köra och kolla hur Dazy har det. Sen ska vi köra vidare till Mitzi. En av Schakkis första valpar. Vi ska ta hem henne och bada henne och sånt för imorgon blir det Hässleholm med henne. Och då måste hon bada. Hon är såååå söt. Nej nu måste vi köra. Bilder på sötnosen kommer senare.

fodertiken Dazy

Idag blir det inga valpisbilder. Men ska berätta om en annan sak. Vår fodertik Dazy har kommit tillbaka. Men eftersom vi har nya bebisar här kan Dazy inte komma till oss. Så nu bor hon oss Anna , min syster. Så vi får hoppas och hålla tummarna att det fungerar hos Anna och att Dazy kan bo där i lägenheten. Annars blir det en hund till här hemma hos oss.

Dazy är en cream tik som föddes i april förra året. Hon är patella och ögon UA. Och vi säljer INTE en helt frisk tik som kan ge 100% friska valpar när jag har och har haft två sjuka och en som vi fick avliva pågrund av patellan. 
Schakki och Ofelia är hennes föräldrar förresten!

100% friska föräldrar+ 100% frisk mamma = 200% friska valpar ! = nästa år. hihi.
Längtar redan. Dazys första valpkulls pappa ska vara black&tan! åååh !

Så hjälp oss och håll tummarna att Dazy ska trivas i lägenheten och inte skälla.

info om Valparna

Här kommer lite vikt info om bebisarna.
alla bilder är klickbara.

Dazzling flash Prinsess Of Ella
Hon föddes 20:33.
Vägde  242 gram och är svart.
Nu när hon är en vecka väger hon 464 gram.
Alltså har hon nästan dubblat sin vikt.Dazzling flash Queen Of Edina
Min älskade bebis föddes 21:21.
Hon vägde 226 gram och också hon är svart.
En vecka gammal väger hon 463 gram.
Hon har mer än dubblat sin vikt.Dazzling flash Prins Of Enzo
Den söta sobel hanen föddes 21:42 och vägde 242 gram.
En vecka gammal väger han 478 gram.
Den lilla tjockisen har näästan dubblat sin vikt.Dazzling flash Prins Of Edmond
Han föddes sist av alla. Inte förrän prick 22:00.
Då vägde han 212 gram.
Den stora creamkillen väger nu en vecka gammal 420 gram.
Även han har dubblat sin vikt.


avundsjuk madonna

Idag har jag varit flitig med kameran.
Creamhanen har nästan helt svart nos nu. Det är så gulligt hur den har ändrat färg!

De små bilderna är klickbara... Edina och Samba hälsar på varandra.


Edina&Creamis


Samba är en väldigt avundsjuk madonna.

valpbilder

Tack för alla fina kommentarer. Igår kväll fick jag väldigt söta bilder på valpisarna. Här kommer de. Den första bilden är på Edina och Cream hanen, som fortfarande inte har något namn.+ tjockisens rumpa..Min älskling och tjockis.

Edina

Min lilla Edina 5 dagar gammal!bild


Sobelhanen!

Igår somnade jag vid halv 2 bredvid valparna i soffan. Ställde klockan på 2 och sen när den ringde blev samba nog gladast av alla och sprang upp. Sen fanns det inget skönare än att lägga sig i sin säng. hiih.

Mamma stack nyss på något möte men innan det sa hon till mig. Andrea hon som ska ha sobel hanen har sakt att hon läser din blogg alltid. Så jag svarade och sa , jaa men då får jag väl lägga in fler bilder på honom. Och det tänker jga göra nu. Hoppas det uppskattas.Jag kallar honom tjockisen. För han äter alltid mest. Och igår när mamma vägde alla valparna var det såklart han som vägde mest.


Han är fortfarande inte så jätte stor så jag kan ha honom i en hand. Men eftersom han inte ville sitta stilla blev det svårt att ta en bild på honom. Han fick iaf ett litet ben utanför.


Här ligger han och äter..Jag verkligen längtar till killarna också får fina namn. Men amanda kan gnälla och klaga på namnen jag och mamma vill ha. Men hon ska bestämma. Men de kommer få fina namn snart !

trött

Jag sitter med min systers laptop i soffan bredvid valparna. Jag är jättetrött. Först tänkte jag att jag skulle vara uppe till 2 och sen gå och lägga mig eftersom jag är valpvakt. Vi ska gå upp varannan timme i två veckor när de är så små. Vanligt vis brukar mamma göra det men hon jobbar nu och då är det min tur. Men jag måste sova känns det som annars somnar jag här när som helst. Godnatt allihopa!

Edina & Samba

Mamma har sakt till mig så här.
-Andrea lägg nu inte bara in bilder på Edina för hon är din. Det ska finnas lika mycket bilder på alla valparna.
Men förlåt mamma , jag kan inte låta bli. hihi..

Jag satt med Edina i soffan så kommer Samba , och vill vara med. Nu kommer det en massa bilder på mina älsklingar och mig själv.


Klicka på de små bilderna för att få de större.

Samba är lite rädd för hon tycker att när de är så små är de äckliga. Men när de blir större och springer och busar är hon den FÖRSTA som brottar ner de.


mycket att göra

Idag har jag inte varit hemma så mycket så har inte kunnat fotta. Men mamma har fått några fina bilder på alla bebisarna idag. Lägg märke till deras gulliga svansar som står rakt upp! Gulligullgull.


Sötsöta valpar!

Idag följde min kusin Lisa med mig hem och vi satt och mös med valpisarna.. Här är Edina i Lisas famn.
FY vilken sötnos jag har fått !Så gulligt creamhanen ligger här. Han är säkert så tjock så att han inte orkar vända om från ryggen till magen igen efter en god måltid.


Nu har jag tyvärr inget mer roligt för idag. Jag har haft fullt upp och inte fottat så mycket som jag önskar att jag ska göra varje dag. De flesta bilderna brukar jag ta på kvällen framför tvn. Men jag har inte kommit dit ännu.


11 Maj

Hejhej. Igår fick jag några bilder innan jag gick och la mig och sov. Här kommer de.
Tjockisen, som jag kallar honom eftersom han bara äter hela tiden, är så himla söt !


Här är de andra fyra.. Lillkillens rumpa och Edina ligger "uppochner". Undra om Ella precis har ätigt?Lillkillen blev väldigt dålig igår och fick ligga på en riskulle för att bli varm och mamma fick sedan mata honom när han inte orkade äta själv.


Ofelia låg och kollade honom hela natten. Men tyvärr klarade han sig inte.. Det känns ändå skönt eftersom han va så svag och så liten. Sorita har fått sällskap av sin kusin !Förresten. Vilka kärleksfulla killar vi har kvar. Som ligger och pussas och kramas hela dagarna. hihi.

sina sista andetag.

Halv sju imorse tog lillkillen sina sista andetag. Jag är helt säker på att det va Sorita som gjorde så han orkade natten. Men sen tänkte Sorita på hans bästa precis som jag gjorde när jag släppte henne.

Men jag ser det på den ljusa sidan. Nu lever inte Sorita ensam utan hon har sin älskade kusin med sig. Och de kommer ha det bra tillsammans!

Lillen.

Ofelia och lillkillen myser.


Lillkillen föddes ju väldigt liten. Och han har gått upp, men han är fortfarande inte i de andras födelsevikt. Han är otroligt liten! Mamma har hämtat något som hon ska ge honom så han ska bli lite starkare för han är så seg och slö. Och det är inte ofta vi ser honom äta. Han gnäller också jättemycket hela tiden.Tjockisarna och lillen..


Min lilla Edina

Jag har fått äran att välja en ny liten valp nu när Sorita inte finns mer. Jag valde den minsta av tikarna och nu har hon ett rosa "halsband" av bomull runt halsen så vi komer kunna se skillnad på tikarna.
Här är jag och Edina. En riktig sötnos.


Både mamma och jag är glada. hihi

Aktiva hundar!

Jag gör VÄLDIGT mycket med mina hundar. När de är valpar går vi valpkurs. Efter valpkursen går vi valpfortsättning. Sen lydnadskurs. Alltså minst tre kurser när hunden är liten. Jag tycker det är så roligt att gå kurser. Jag bryr mig inte så mycket om jag vinner utan resultatet av hunden och mig tillsammans tycker jag är det viktigaste. Men självklart är det ett stort stort plus att vinna eller komma tvåa!

Jag går också alltid på hundutställningar med de. Jag har gjort Samba till SUCH och Schakki har 2 cert. Detta är Sambas och Schakkis priser som vi vunnit på hundutställningar. Och de hänger övanför min säng på mit rum.


Jag tränar valpkurs/valpfortsättningskurs/lydnad/agiligy/spår på hultets hundskola.
Här är jag och Schakki på agility. Jag gick först agility med Samba. Men hon blev jagad och biten av en stor labrador och nu är hon rädd för stora hundar. Så Schakki fick ta över. Han verkligen älskar att springa och hoppa över och under alla hinder som finns på banan och det går fort. Vi kommer alltid etta eller tvåa, vilket är toppen.För ett eller två år sedan gick jag också spårkurser med Samba och Schakki. Men själv tycker jag att agility var mycket roligare så mamma fick senare ta över spåret, När jag REDAN lärt hundarna hur de skulle göra. Hon tog alltså över de vältränade hundarna och blev såååå stolt när hon vann!. Du är rolig mamma.


Lydnad med min lilla Samba är det bästa. Och något som hon klarar av med sin patella utan att bli sämre. Vilket jag tycker är väldigt bra. Om jag går med Samba vinner vi och alla säger att om vi bara hade tävlat hade vi blivit uppklassade direkt. Men för mig räcker träning.


I vintas blev jag mer och mer intresserad av Freestyle. Jag såg en massa klipp och hörde om hur kul det var. Direkt började jag leta och leta och tillslut hittade mamma ett ställe inte alls llångt ifrån oss som hade kurser i Freestyle. Bialitt hundcenter hade freestyle och där började jag med min lilla Sorita. Men efter en gång märke vi att Samba tyckte det var kul och jag hade alltid velat göra något med henne så jag började med Samba istället. Det är något jag verkligen inte ångrar.Lite om hundarna.

För att folk ska förstå lite mer om mig och mina hundar lägger jag in bilder och skriver lite om bilderna och lite runt om.


Samba är min alldeles egna hund som jag älskar mest. Förra året tror jag det var blev hon SUCH i tvååker. Ingen var gladare än vad jag var just den dagen och hela den vecka och månaden. Här är Samba med alla sina priser och rosetter som hon vann en gång när hon va valp. På en dag.


Samba kommer från kennlen Stand up´s. Jag och Samba har fått jätte fina blommbuketter av de, första gången var en jul för att jag och Samba va så duktiga och alltid vann på våra kurser. Det är då mamma tog denna bilden på oss. Vi fick andra gången när vi tillsammans blev champions. Tack till Stand up´s.


Jag går alltid valpkurser med mina valpar. Har ALLTID kommit med på prispallen på alla kurser jag gått och det bevisar hur duktiga hundarna är. Men inte minst jag, som tränar och verkligen vill ha så bra hundar som möjligt. Vi vill verkligen inte ha hundar som är agressiva. Och det har vi inga heller.
Här är jag och Schakki på hans valpkurs när vi gick i skogen för socialträning.


Ofelia är en väldigt duktig mamma och har haft sina fem valpkullar nu med E-kullen som nyss är född. Alla hennes valpar är fina och helt friska i huvudet då de träffar människor från 2-3 veckor till de flyttar. Är ute hela sommrarna om det går. Men Ofelia har tröttnat på hundutställningar. Hon går in i ringen med öronen bakåt och väntar bara till det tar slut. Men de priser och fina omdömme hon har fått överväger. Så länge hon är duktig och är den bästa mamman som finns räknas det mest !


I c-kullen fanns det många sötnosar som det alltid finns såklart.Samba och Schakki är min och mammas. Mamma fick Schakki i födelsedags present av pappa. Schakki är även tillgänglig i avel för lämpliga tikar ! Han är ju en underbart fin kille !


Denna bilden på våra mittlar är tagen i vintras. Sol, snö & mittelspitzar. Kan det bli bättre??


 I augusti fick jag en ny liten valp. Men tyvärr fick vi avliva henne den 1a April så hon hade patella grad 2 när hon bara var 9 månader gammal. En enorm sorg i mitt hjärta ! Kommer alltid att sakna henne...


Den förra bilden här över är tagen av en fotograf. Och även denna på oss tre. Jag och mina små bebisar.  Vila i frid Sorita!


9 maj

Valparna är så mysiga. Man bara sitter och kollar på de hela dagarna och gör inget annat än att mysa med de som inte äter när de sover.När de vaknar är det dags för att äta och då får de komma ner till mamma igen.Här är sobel hanen.


Detta är tiken, som jag är mest förtjust i. Egentligen ser de lika dana ut. Men eftersom jag är mer för de små mittlarna och at thon vägde 20 gram mindre kanske hon blir mindre som stor också. Alltså valp nummer 3

Den stora cream killen "tittar" mot kameran.


Sötnosarna har edan blivit så mycket större.


Här kommer en video. Jag filmar även mycket , men många blir mörka. Här är en ganska ljus när man ser vad valparna gör hela dagarna. Äter och sover.


Dag 2

valparna dag 2.

Lillkillen , som vi kallar honom då han är så liten, får plats i min hand. Min hand är ju inte så stor men han ligger där hur bra som helst. De små bilderna är alltid klickbara  (Vänta bara till sidan laddats klart.) och blir större när man trycker på de.
Här är alla fem. Man ser vem som är lillkillen iaf. Cream valparna är killar + sobel. De två svarta är tikar och den ena blir min nya hund.

Nyfödda valpar

Dazzlingflashs E-kull föddes för två dagar sedan. Bebisarna är fortfarande pyttesmå och här kommer bilderna från födslen.

Första lilla killen. Han vägde bara 124 gram.


Här är alla fem nyfödda. Det blev tre hanar och två tikar.


Dazzlingflash hundarna

För att det är lättare att förstå det jag skriver om så har vi mittelspitzen Ofelia. Dazzling flash Ofelia , Som är äldst av alla som också är mamma till E-kullen som nyss fötts.
Hon är född den 6 December 2003. Och har sedan dess haft fem valpkullar med E-kullen.

Senare kom Samba. Som är min egna hund. Stand up´s Queen of Samba.   Samba är född den 26 September 2005. Tyvärr har hon patella så det blir inga valpar efter henne.
Schakki som är pappa till de två senaste valpkullarna vi haft och han verkligen älskar att leka med sina bebisar när de börjar bli stora och springer runder.
Han är född 27 November 2007.
Vi har även en hund. Dazy heter hon. Hon är en valp från Ofelia och Schakki. Hon är vår fodertik och om ett år ska hon ha valpar.


Kennel Dazzling flash info.

Dazzling flash är en Tysk spetz/ mittelspitz kennel. Kennel Dazzling flash finns i Åstorp 2 mil utanför Helsingborg i Skåne. Just nu har vi en valpkull. E-kullen , som föddes den 7 maj 2009.

Jag som skriver i denna blogg heter Andrea och det är min mamma och jag som har det stora intresset med hundar. Här får ni läsa och kolla på bilder som för det mesta är jag som har tagigt. Allt från valpar till träning till hundutställningar. Jag hoppas också att denna bloggen får många som läser och inte minst för de som köper eller köpt valpar av Dazzling flash kollar på sina nya familjemedlemar och sina hundars första hem där de föddes.

/ Andrea Svensson

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0