Mysmys

Nu sitter jag i köket och Edina har nyss suttit med mig och mamma i våra knän. Och nu har hon fått flyga tillbaka till buren till alla sina leksaker och goda godis som Samba och Schakki är väldigt sugna på. Men nu ligger Edina och tar det lugnt och snart ska jag och Samba gå upp till mitt rum och SOVA. Bussen går imorgon till skolan vid 06.49. Så det käänns tidigt tycker jag. Hahaha! Gooodnaatt.

Drottningarnas drottning SAMBA!

Nu har jag nyss kommit hem från en liten runda med mina bebisar. Edina gick som en galning hela rundan och sprang överallt. Vetrinären säger att hennes muskler runt benet försvinner och att det måste finnas det så hon tränar ju upp det när hon springer och drar som en galning. Och så kommer Samba, drottningarnas drottning och går som om hon äger hela världen. Hon går ALLTID lös när jag är ute med henne och har aldrig ett koppel med. Och hon tycker att Edina veerkligen är tramsig som springer runder så. Det ser man på henne.

Mamma har nyss gått ut med Ofelia och Schakki till min syster Anna. Ofelia ska vara där nu när höglöpet börjar och tills det slutar. Så Schakki inte blir skin och ben igen. Stackars liten.

Nej men nu har jag läxor att göra. Ett arbete som jag ska skriva om i Bransch & produktkunskap. Och så ska jag skriva om en tvättmaskins historia och allmänt om en. Och sen en massa annat också. Så bäst att börja nu så jag är klar tills pappa kommer hem så vi kan köpa FÄÄÄRG!!

Här kommer en gammal goding på mig och Schakki som valp.


Min älsklings dag!

INGEN HAR VÄL GLÖMT VAD DET ÄR FÖR DAG IDAAG?! Tänkte väl det ! Min ääääääälskade äääääälskade äääääälskade äääälskling fyller år idag!! hela 4år! Jaa då vet ni nu va ? SAMBA BAMBA . åååh . Hon har fått eeextra många pussar och hon förstår inte alls varför hon får mysa mer än de andra idag. HAHA! Nu kommer det några bilder på Samba, några gamla och några nya. Och de  3 första är när hon bara va en bebis. Kanske 5 -6 månader gammal. Tänk att Samba har varit en liten bebis
Sen förra inlägget

Nu måste jag skärpa mig med bloggandet. Jag vet att det inte har blivit så mycket på sista tiden men nu ska jag verkligen. Det har inte hänt så mycket annat idag. Edina är helt galen. Springer runder och hoppar på sin valphages väggar och jag tycker så synd om henne. När jag tar ut henne i trädgården i koppel vill hon bara springa runder och så får hon inte. Staackars min bebis.

Jag har även hoppat av valpkursen. Ska fortsätta när valpfortsättningskursen börjar och gå den istället. Eftersom hon är så sjuk nu så kan jag inte göra allt som man borde. Och det är bara synd om Edina om man ska låta hon gå dit då har vi kommit fram till.

Ofelia har börjat löpa igeeeen och Schakki har därför börjat kissa inne. Så vår familj är lagom rolig nu. Hahaha. Jag tror att det var Ofelia som skulle bo borta hos min syster Anna och hennes familj och lilla Dazy. Så snart är det bara tre hundar i detta huset ett tag.

Skolan är helt jobbig och på tisdagar brukar jag vara hemma vid halv 6!!!! Kan ni förstå ? Det är sjuukt sent.  Hoppas att jag överlever.

Jag och pappa ska också snart iväg och köpa färg hoppas jag. Och måla om mitt rum, inte för att det har något med hundarna att göra men det är ju alltid kul att veta, tihihi

Uppdatering om Edina

Jag tror inte jag har uppdaterat om Edinas skada ? Om inte så har hon fortfarande förskjutet någonstans i tillväxtzonen. Så det är fortsatt burvila i två veckor till och sen är det ny röntgen. Tänk lilla Edina har nästan förlorat den bästa valptiden nu ju. Riktigt riktigt tråkigt. Vi , eller jag iaf, vill att hon ska vara en springande busig valp. För valptiden är ju det bästa och man får bara vara med om det en kort tid med varje hund. Sååå bli frisk nu så du kan få bli min busiga valp igen!

Borstning nu.

Jag fick äran att borsta Schakki igår. Tog hur lång tid som helst men han blev väldigt fin av den pälsen jag tog av. Mamma tog lite bilder på oss och alla hundarna. Mamma sa också att Schakki blev sur när man borstade honom. Men nejnej, mig pussade han bara och blev jätteglad. Men måste nog borta honom lite till någon dag för det har inte försvinnit allt. Knappt hälften av all päls försvann. Lägg märke till all päls.

Ingen kan väl säga något annat än att min SAMBA är den finaste hunden?! Utan henne kommer jag inte klara mig, Hon är liksom en del av mig! :)


Kolla på denna bilden, Ser ni att Schakki pussar mig ?


Sistabilden som mamma tog var på lilla Edina .


Lille Mogge

Min kusin Lisa har äntligen fått en hund. En liten svart pudel. Mogge heter han och är väärldeens sötaste pudel! Nu kommer det lite bilder som mamma tog igår när hon va där. Jag har mina tjejer här så kunde inte sticka dit.

 

 

Och dessa bilder tog jag idag när jag träffade honom.


bilder från veckan

En söt bild på min mormor och Schakki & Samba. Väldigt sööta !


Edina är ju sjuk och får bara gå i koppel i trädgården. Och efter vi grillat väntar alltid hundarna på att gallret ska läggas på gräster så de får ta resterna. Och edina fick självklart också smaka för någon dag sen.

Nu när amanda är hemma är kaninerna också på besök. Men det tror jag nog jag sakt. Och på nätterna bor de såhär.


Helgens planering

Min syster har kommit hem från göteborg och därmed hennes två kaniner också. Så de går tillsammans med mina marsvin på dagen och i en bur i växthuset på natten eftersom vi inte har nät i buren.

De stannar till på söndag. Imorgon ska några av mina tjejkompisar från förra klassen komma hit och så ska vi käka mat och ha skoj. På lördag ska min mormor ha kalas och på söndag ska jag bara soova!

Förresten, jag sa ju innan att jag skulle fotta marsvinen innan idag. Men så blev det inte. För ingen ville komma ut till mig. De gömde sig bara i huset och kom inte ut. Men nu börjar idol så bäst att kolla på det! sen är det sängen för mig för det är skola imrong ju. Goodnatt..

ensam hemma& sjuk

Jag sitter här hemma själv. Mamma har gått till min mormor med Schakki och Ofelia så mina sötnosar är kvar här hemma.

Jag är sjuk och orkar inte göra något. Men måste göra Bransch och produkt kunskapen. Någon som vet vad det är ? haha ! kan tänka mig att ingen vet vad det är. Men har gjort det klart nu ska bara renskriva. Och det gör jag senare . För nu ska jag gå ut med mina sötnosar i trädgården och gå till mina marsvin. Så ska vi se om Edina känner för att ta en tugga eller bara pussas. tihihi. Ska nog se om det blir någon fin bild så kommer de senare idag.

Hundutställning i Sofiero

Idag var det hundutställningen i Sofiero. Jag mamma min mormor och Lisa, min kusin åkte dit med tre av våra mittlar. Även Enzo och Carina kom och hälsade på.Så nu kommer det en MASSA MASSA bilder som vi tagit idag.

Vi har tagit nästan 400 bilder så jag lovar att inte alla ska komma in. Men många kommer nu. njut och kommentera vad ni tyker. :)

Alla bilder går att trycka på så de blir större. Så gör det! Inlägget blir för långt om alla kommer efter varandra.


Jag och Schakki tävlade mot en annan hane. Den andra vann över Schakki men han fick 1a-pris iallafall.


Dazy och jag tävlade mot en tik som vi vann över. Sen kom hon och mamma trea bästa tik.


Samba min sötnos blev bästa tik idag och blev BIM. BIR blev hanen som Schakki tävlade mot.


Eftersom både Samba oc Dazy gick vidare fick mamma gå in med Dazy. För aldrig att jag lämnar ifrån min Samba till mamma. För då hade det inte gått bra. Det är så kul att hundarna har en sån fin kontakt med mig. Väldigt kul.


Här är lilla Enzo och jag. Snacka om att han är söööt. Väldigt lik edina i huvudet.


Jag är väldigt nöjd över denna dagen. Kunde knappt bli mycket bättre än vad det gick. Vi fick en massa rosetter och samba och jag fick två pokaler. NÖÖJD!!

Idol

Bästa idol auditionen från igår. Vilka killar alltså!


hundutställning imorgon

Imorgon är det hundutställningen i Sofiero. Så idag har jag och mamma varit där och sattit upp tältet inför imorgon. Vi får hoppas det går bra. Och vi ska ta med tre hundar. Schakki Samba och Dazy.

Jag har jätteont i huvudet och har haft i flera dagar. Och jag förstår inte varför. Så jag orkar inte skriva så mycket. Så imorgon kommer det bilder från utställningen.

Tacktack!!

Tack så jättemycket alla för grattisen,

Edina ligger och käkar godis som hon fick igår. En massa olika sorter och nu ligger de andra utanför och vill in och då är Edina väldigt glad. Men hon kommer bli en tjockis. Hon får ju inte springa och röra sig alls så hoppas hon inte blir alltför tjock!! Har ju redan en fetto , Samba för er som inte visste det, hahah !

Huvudvärken ligger i huvudet och känns som om jag snart ska sova inför natten. Detta är inte bra. Men vi får se vad som händer. Hoppas den snart försvinner för det är jobbigt...

Min födelsedag.

Eftersom jag fyller år idag på en söndag , blev det kalas igår. Här kommer lite bilder.

Min syster och jag.Nu när bara jag bor hemma har det blivit att när vi tre systrar träffas har vi jättekul! Det syns på denna bilden va ?


Jag och min kusin Lisa.


Min syster.


KÄÄRLEEK!


Jag fick en locktångsliknande sak av min mormor. Så alla ville se hur det blev och det blev såhär. Och lilla Edina fick också vara med mycket men bara i någonsknä. Stackare.

Imorse fick jag frukost på sängen och mamma pappa & amanda kom och sjöng för mig. Riktigt trevligt. Lägg märke till alla hundpriser överallt på väggen. Undra om det är jag eller hundarna som är duktiga??


Sjuka Edina

I tisdags blev ju min lilla Edina sjuk och halt. Och när vi kom hem från vetrinären såg hon ut såhär.

Min stackars lilla bebis. Kolla som hon har drägglat och kräkt.

Nästa dag fick valphagen komma in och nu bor hon här.


JA, MÅ HON LEVA!

Ja, må hon leva! Ja, må hon leva!
Ja, må hon leva uti hundrade år!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva!
Javisst ska hon leva uti hundrade år!

Ojjsaaan, TACK SÅ MYCKET! hahaha ! skojar bara. Men grattis till mig som fyller 16 år idag ! Stooora flickan här nu jaa.

Det kommer lite bilder från kalaset igår senare. och även lite andra bilder men nu har jag fullt upp en stund för alla säger grattis överallt. Sms , msn , facebook. Jaa överallt. Såå ikväll höörs vi igen med bilder och sånt skoj !  Ooooch .. Säg nu grattis till mig . tihiihih


Hur skakar en hund?

Hur tror ni att en hund skakar? Kolla denna videon i slow motion och kolla så roligt det ser ut.


Hur dricker en hund??

Hur tror ni att en hund dricker?. Jag och mamma tror de dricker så vattnet läggs på tungspetsen.

Gissa först och kolla sen på denna. Har ni rätt eller fel? Hade varit roligt att se hur ni tror så skriv gärna som en kommentar hur ni tror.


Edina bebisen 9 veckor

Jag kom på innan idag att jag har ju måånga valpbilder på Edina när hon bodde hos Lisa min kusin när vi va i Tvååker på hundutställning. Så här kommer en massa massa bilder på Edina 9 veckor gammal.
Njut och hoppas ni blir sugna på en valp til nästa valpkull. tihihi skojar bara. Men man längtar redan igen. Men det gör INTE mamma. hahahah.
Sista bilden här nu då. Men visst va hon en ritktig söötnoos! Min bebiiis. Och hon är även större än Samba nu. Den lilla busan.


Jag och töserna!

För några dagar sen tog jag några bilder på mig och mina bebisar. Blev mest på Edina eftersom Samba tröttnade väldigt fort.

 


Bruten knäskål+ vita tänder

Jaha, då blir det en uppdatering nu då. Igår åkte mamma på morgonen till vetrinären och lämnade Ofelia och Samba på tandskrapning eller något. De skulle iaf fixa tänderna.

När vi sen skulle hämta de på eftermiddagen tog vi med Edina dit för att de skulle kolla lite mer på hennes ben. Och då fick vi veta att hon brötigt KNÄSKÅLEN! Kan ni fatta? det är ju nästan helt sjukt. Hur kan man bryta knäskålen? Jaa så hon åkte in i en hundbur igår och idag har hon fått flytta till valphagen och där ska hon bo i minst tre veckor. Inga runder och när hon ska ut och kissa är det koppel i trädgården som gäller. I TRE VECKOR! Hur ska man kunna få en liten valp att sova i en bur hela dagarna? Det kommer inte gå men det måste. Så undra om man kommer kunna sova om nätterna när hon börjar må bättre...

Samba och Ofelia ar iaf kritvita tänder som LUKTAR GOTT! Äntligen kan Samba sova i min säng igen och ingen dålig andedräkt har hon heller längre. Toppen!

Igår åkte vi även till Göteborg och hälsade på min syster. Mycket trevligt att träffa henne igen.

Nu ska jag fortsätta städa lite för imorgon blir det kalas för lilla mig som blir 16 på söndag.

Hund på tre ben

Nu är jag nyss hemkommen från skolan nästan. Edina går fortfarande på tre ben men nu hoppar hon under och försökte nyss ha dragkamp med Schakki. Så det går åt rätt håll även om hon inte går på alla sina fyra ben. Längtar bara till jag kan få börja busa med henne igen..

Nu ska jag göra lite annat och sen till helsingborg på handledarkurs till körkort eller vad det heter. Jag fyller ju år snart! 16 år gammal. Vi får hoppas jag får en lyckad födelsedag nu till helgen.

Vetrinären med Edina IGEN....

Nu är jag nästan nyss hemkommen från vetrinären igen. Edina va ute i trädgården och sen började hon skrika så mamma och jag trodde hon skulle dö. Aldirg hört någon skrika så mycket. Men hon kunde tydligen det. Så mamma sprang ut till henne och då gick hon på tre ben. Höger bak ville hon inte alls stå på och sen när vi väl kom till vetrinären så visade det sig vara en rejäl stukning. Men hon blev sövd ( tror jag ) och sen röntgade de hennes knä eftersom det var där hon hade ont. Och som sakt så visade det inte någonting alls där. Så en stukning blev det.
Hon dreggar och kräker nog lite också och kissar på sig hela tiden av sprutorna hon fick för muskelnågonting. Stackars Edina.
Efter en timme där har jag blivit enormt trött. och jag tog någon bild på henne innan men de kommer när jag har sovit några timmar och är hemma från skolan igen.

RSS 2.0