Izabella med på agility.

Ja idag var mormors hjärtegull med på agility. Hon tyckte det var roligare att själv springa  i hindren än att titta  på hundarna. Titta och skratta!


Parning igen.

Idag fick de tu till det igen.
Dom är så fina ihop, Dazy och Troy.




snarkningen!

Snaaart agilityyyy !  Älsklingsungen Izabella ska också hänga med oss, så jag får se hur det går med det. Just nu ligger hon bredvid mig i min säng och snarkar som tusan. hihi.


fråga&svar

Jag har gjort en ny kategori här på bloggen, här kommer det komma upp Frågor och svar, Alltså frågor som ni undrar och som jag och mamma sedan svarar på här i ett inlägg.

Här kommer första frågan som vi svarar på..




Postat av: sara

gud vad tråkigt!
fått ner en sten? har han svalt det eller betyder det något annat?
kram

Svar; 
Hej Sara. Det betyder att han bara har fått ner en av sina två testiklar i pungen.



Lyckad parning

Yippee. Idag har det varit en lyckad parning för Dazy och Troy. En bra hängning på ca 20 minuter.

På tisdag åker vi till Troy igen.

Ha en bra söndag:)


borstning och leksakkastning

Schakki den lille stackaren får sitta i farstun eller vara ute hela dagarna nu mera. Eftersom det finns två löptikar som är parningsvilliga, men eftersom samba har patella och Schakki är Dazys pappa blir det inga valpar för honom denna gången, så är det lättare att ha koll på var man har honom än två andra. Det är fullt så rörigt ändå..

Så idag kom min och hundarnas kusiner till oss, ( lisa och mogge) Vi tog en lång runda med alla hundarna och när jag kom hem tog vi det lite lugnt bara.

Efter en stund fick jag nog av att inte gjort någonting ( kändes så även om jag gått i över en timme med hundarna ) på hela dagen tog jag ut Edina och borstarna för att hålla Schakki sällskap ute i trädgården. Så där stod jag och borstade Edina i säkert en halvtimme ute i den enormt sköna och helt VÄLKOMNA vårsolen!
Och då kom min busiga MOR ut och filmade oss.  Jag märkte inget alls! och inte förrän jag vänder ryggen mot henne säger mamma något och jag blir helt rädd. hahah ! så denna videon är väldigt rolig faktiskt! :) hihi.

Lägg även märke till Edina som har full koll på mamma, och jag ser ingenting . hahah ! sjukt!



När jag sen borstat klart Edina och tagit bort all den pälsen som inte borde vara där, eller borde borde den men den va helt lös, så började Schakki komma med sin boll och Edina med sin pipleksak, Så där stod vi i trädgården, vi tre och lekte, först kastade jag Schakkis boll, och båda två sprang fort efter den, Schakki kom såklart först eftersom lilla Edina inte är riktigt lika snabb som sin pappa. Och då sprang Edina tillbaka till mig och när hon nästan var framme kastade jag hennes leksak och då springer hon igen och tar den. Sen kommer båda två med sina leksaker och lägger framför mig och vill att jag ska fortsätta kasta.

Jag vet inte riktigt hur länge vi tre höll på så, men mer än 20 minuter var det iaf. Och sen blev vi tre så trötta att vi var tvugna att gå in och dricka, Jaa jag busade såklart lite mer med dem än kastade leksaker, vi sprang runder i trädgården och sånt också. hahah !

Jaa, så vi blev lagom rastade idag både hundarna och jag. hihi. Och nu är det sängen som kallar för oss. Godnatt alla !

löptikar

Idag har löptikarna här i huset blivit lite kära i varandra. Som många av er säkert vet så är Samba ett riktigt monster här hemma. och hon gillar verkligen inte Dazy, men nu när både hon och Dazy löper passar det bra. och de är som förälskade i varandra. De går runder och dansar för varandra och det har de gjort hela dagen.

Mamma filmade en video på det, så här kommer den. haha


Videoklipp ifrån agilityn

Ifrån agilityn i tisdags kommer det nu någon video. Och som sakt, Edina är sjukt duktig för att bara varit på agility fem gånger ! min lilla guldskatt! ♥

Det finns även en video som visar de andra i min grupp. något litet. :)



Lördag

Av olika anledningar blev det ingen kurs med Edina idag.
Besvikelsen över att det inte blev någon Hiccory har lagt sig.

Idag ska vi i allafall köra och se om det går att para  Dazy. Schakki har vatt tosig  sedan igår så vi hoppas, annars får vi prova igen imorgon. Samba löper oxå nu så här är ju full rulle kan man säga.

Hoppas ni alla får en skön och solig helg.

Ingen valp imorgon.

Det blir ingen ny valp i huset nu. Hiccory hade bara fått ner en sten. Trist.
Men det är bara att gilla läget.
Imorgon blir det kanske parning, Dazy börjar gå in i höglöpet.

rastade hundar

Jag och mamma ska snart köra iväg till malmö för jag ska till doktorn där. Så jag tog bussen hem ifrån skolan och har nyss gått en låång runda med hundarna. Så nu är de rastade för denna dagen och så slipper vi tänka på det. :)

agility + izabellapåskkärring

Sitter i soffan just nu. Det blev agility innan idag, och harreeeguuuud, min lilla solstråle är såååå jäkla bäst! :) jag tror vi har gått 5 gånger och hon är såååå duktig ! kan inte vara mer än stolt över henne :)

Visst retas hom med mig och vägrar gå igenom vissa saker ibörjan, men när hon väl gör de och får godis så går det senare. Jag är riktigt stolt iaf !

Det var allt jag hade att säga nu. Mitteln är bääääst så är det bara ! Ingen hund klår mina två flickor, och mammas hundar kan också få räknas liiiiiite, men bara lite ! hihih

Jag måste bara lägga ut en sjuukt gullig bild på min älskling! och jag är hennes älsklingsmoster! IZABELLA, när hon va en påskkärring nu denna påsken. Såå stor vår lilla tös blivit!

Allergi och mera löp.

Häromdagen fick alla hundarna utom Dazy Expot mot fästingar. Dazy ska ju inte ha gift i kroppen nu om hon ska ha bebisar. Dazy har idag fått en dos avmaskningsmedel istället.
Men Edina tålde inte Expot utan har kliat sig som en dåre så idag har Andrea badat henne och nu sover hon lugnt. Hoppas det räcker med ett bad.

Idag har oxå Samba kommit igång med sitt löp:(

Det blir ingen hämtning av Hiccory imorgon. Han ska vet besiktigas igen på torsdag så förhoppningsvis blir det hämtning på fredag istället.

Ha det gott alla:)

stranden igen...

Det var några dagar sen vi skrev här. I onsdags åkte jag till stan med underbaraste kusinen. och en kompis till oss. Vi tog med oss några hundar och tog en underbart mysig tur till Stranden. loovleey! Här kommer iaf en massa massa bilder som vi tog där. NJUT! :)

Lisa hade med Mogge, och jag Edina Samba och Schakki.




Spetsarna ÄLSKAR att åka buss. Mogge va lite mindra glad på både tåget in och bussen hem. Men mina små charmtroll älskar det! :) Så stolt över de små stjärnorna! Kolla såna softare de är på bussen... min drottningar är även fönstertittare. Speciellt Samba, på de 40 minuterna hem ifrån Helsingborg satt hon och kollade ut HELA TIDEN! kallade man på henne, kollade hon snabbt på mig och sen ännu snabbare till fönstret igen. hhah





Det var alla bilder ifrån vår stranddag. Ha en jättebra helg! :)


Webbbilder.

Jag hade nyss otroligt tråkigt. Så jag tog några fina bilder med varje hund här ( alla förutom Ofelia, för hon är så ful, HAHAH ! nej jag skojar, hon ville inte komma ). Så jag la alla i en bild, kollaa ! muuuummms så vackra vi fem är ! :D hihi


Hiccory 7 veckor

Idag är Hiccory 7 veckor. Mao bara 1 vecka kvar till han blir skåning.

Här är en bild tagen idag.


Äntligen löp!

Idag har då Dazy äntligen börjat löpa. Bättre sent än aldrig.

Söndagsbild från Hiccory

På tisdag blir Hiccory 7 veckor. Vi längtar.

Idag fick vi en ny bild.


kattmys

Som ni säkert alla vet just nu så passar jag min systers kattunge medans hon varit i Turkiet. Och om en vecka åker hon härifrån. Så tomt det kommer bli. Ingen liten kattunge som mjauar utanför min dörr när jag ska sova. Som sedan spinner som en trakter på en kudde bredvid min. Och som sedan på morgonen vid halv 6, mjauar och vill gå på toa. Så jag får gå upp ifrån sängen och släppa ut henne. Som jag kommer sakna denna sötnoseeen!

Här kommer lite bilder som jag tagit. den första är ifrån onsdags. och de andra ifrån nu ikväll.

Hon är en liten busunge, hon stoppar in sin tass och smäller till våra marsvin som är i buren längst ner. Stackrs dem. de vågar inte vara i kanterna längre, för det sitter ofta en kattunge som slår de. HAHA !



Sonja vår gamla katt har blivit hatad av Skrållan, ( en katt som vi hade till i somras, eftersom hon slog valparna med klorna och gjorde sig hotsam mot Izabella, ) och när Skrållan levde bodde Sonja ute i häcken. Så hon blev så lycklig att få komma in i sitt hus igen efter två år. Och sen kommer det en ny liten kattunge som förstör henne liv igen , tror hon.

Men denna lilla kattungen Izzi har inte gett sig. Sonja har sprungit efter henne och jagat henne i hela huset. Slår henne och får smällar tillbaka men springer ändå efter den gamla tanten.

Och nu ikväll låg de bredvid varandra. Det var så kul att se. Så jag var tvungen att ta lite bilder. Så här kommer de. Hoppas verkligen att de kan ligga och mysa och tvätta varandra och bli bästa vänner. Så kul det hade varit för Izzi.


Amanda

Amanda och Afrim kom hem från Turkiet inatt.

Dom har haft det så mysigt.


sommarkänsla

Då har jag nyss kommit hem ifrån valpfortsättningen. Jag är så stolt över min Edina. :) Det är allt jag har att säga.

Nu ska jag gå och fixa mig för ikväll blir det stan med några underbara vännor. Hoppas ni också får lika mysig lördag och helg som vi här i Åstorp får! 

Och solen skiner jättemycket här! sommarkänsla till max!

Agilityn från Tisdags.

Shiit så länge sen jag skrev. Kom på att jag inte skrivit om Agilityn som var i tisdags heller? Så nu ska jag se om jag kommer ihåg det fast allt annat som varit efter. HAHA

Pappa körde oss dit, jaa mig och Edina, eftersom mamma va i STOCKHOLM! Sen åkte han hem igen. Vår tränare har delat upp oss. Så numera tränar vi ifrån 7 till 8. Och en timme va helt perfekt. Det blev inte lika drygt nu när de inte kan så mycket.

Och jag är sååå stolt över mitt monster. Hon kivar med mig HELA tiden. Om hon t.ex. ska gå in i tunneln, så springer hon fram till den och tvärnitar. Så får jag stå där hur länge som helst och locka henne. Sen springer hon fort som fan igenom. allt för att retas. haha. Min lilla råtta! ♥

Sen blev det ett nytt hinder som vi testade. Vippen, eller som många kallar den gungan? och första gången gick hon upp på den. Det smällde lite och så kollade hon på mig och gick vidare ner. Sååå gulliiig!

Och ni skulle se, det finns en liten liten liten chihuahua där. Hon är såå jävla söt! haha. Så när hon skulle göra den, det kom inget ljud när hon går upp, sen åker den sakta sakta ner och snär "brädan" slår i marken låter det fortfarande ingenting. Den lilla sötnosen kan inte väga speciellt mycket. HAHA!

Jag som tycker Samba är liten, men denna chihuahuan är en tredjedel av henne. En riktig riktig sötnos! Men mina drottningar klår inte en liten chihuahua ! ;d hahah


Hiccory 6 veckor

Igår blev Hiccory 6 veckor. Tack för alla fina bilder Gurlie.

Idag har jag varit och gett Amandas katt sin andra vaccination. Han drog oxå bort ett stygn som krypit halvvägs genom skinnet på henne. Det var ju drygt 3 veckor sedan hon blev steriliserad.

Fick idag oxå en tid till ögonlysning , patella koll och ett års vaccinering av Edina. Till slutet av maj ska man behöva gå o vänta hua.


hundpassning

Mamma är iväg nu och jag fick sluta tio minuter tidigare idag så jag hann med min buss så jag var hemma en hel timme tidigare. Så hundarna behövde inte vara hemma så länge själva. Pappa var även hemma en gång vid 12.

När jag kom hem halv 3, gick jag in på toa sen gick jag ut med hundarna dirket. Vi var ute i nästan 45 minuter och sen började systrarna ( Dazy och Edina) busa! Att de orkar!!

Och tänk stackars lilla Edina, hur ska hon orka träna Agility ikväll? haha Och hon kommer ju bli helt ledsen när inte mamma är med oss där. Men vi får väl se vad som händer.:D

Undrar hur mamma har det där uppe i huvudstaden! hihi.

Och förresten, en sak till, OM FJORTON dagar hämtar vi vår söta bebis! Snacka om att jag längtar! men det är mycket som ska hända innan dess. Min syster ska komma hem ifrån Turkiet, Hon ska fylla år och hon ska ha kalas här hemma i skåne! Och jag ska ha en massa massa prov innan också i skolan.

OOOOCH ! vet ni så glad jag är! Jag fick återigen, ( jag är jättestolt över mig själv) MVG på ett prov. Förra provet i samma kurs fick jag också MVG på, och läraren är stolt över mig! tihih. Men hon ska bara veta så stolt jag är över mig själv. Hahaha ! :D Men det är för det mesta hon som gjort det. Sjukt bra lärare!

Hej

Jaha, då hann Andrea före mig på bloggen idag. Då vet ni redan att jag ska till Stockholm imorgon och flyga för första gången i mitt liv hua.
Imorgon blir oxå Hiccory 6 veckor, bara 2 veckor kvar till han blir skåning:)
Här är en bild på honom från i helgen, jag kallar den morotsattack.



Amandas kaniner har fått ett nytt hem idag. Dom har flyttat till skogen i Kärreberga.

Hörs på onsdag då har jag förhoppningsvis fått nya bilder på Hiccory.

Gamla bilder som skapar minnen!

Jag sitter just nu vid vår gamla data. Och här finns sjuuuuuuukt många gulliga bilder. Så jag lägger in några nu! :d Hoopppas det gillas! De kommer i oordning men de är ju så sjukt söta! hihih.

Har nog lagt in de innan men vad gör det att de kommer igen när de är så fina ? haha

11 juni 2009.
Här är jag och Edina innan min skolavslutning och bal i 9an. 


25 juni 2009
Schakki och Ofelia


6 juli 2009
Ofelia


Samba


Edina och jag.


Salli.


28 april 2009
Samba och Schakki.


29 april 2009
Jag och världens mysigaste föl.



22 maj 2009
Enzo och Edmond (Eddie)


19 juli 2008
HAHAHA ! jag plågar Samba med mina underbara kyssar!
Detta var en gång hemma hos min kusin när vi sen tältade i ett litet tvåmannatält i hennes trädgård. Snacka om trångt för oss tre. Men samba ÄLSKADE det! haha.


28 juli 2008
Jag Lisa och lilla lilla Sorreborre ( Sorita) , i bilden hem när vi nyss hämtat henne.


30 juli 2008
HAHA ! vilket charmtroll hon var vår lilla Sorita.


14 mars 2009
Schakki ger mig en fet kyss! :D


30 mars 2009
Schakki hoppaaaaaar!


26 mars 2007
Schakki och jag på en valpkurs.


17 oktober 2007
Jag, salli och några valpar ifrån C-Kullen.


17 februari 2007
Schakki som valp


24 januari 2009
Jag och samba


21 juni 2009
Jag,Izabella, Dazy, Mitzi ( Schakkis ena valp ifrån en annan tik)


Okänt datum men 2007-2008 någongång.
Schakki och jag på valp-valpfortsättningskurs.HAHA


1 maj 2009
Schakki


En kompis till mig, Schakki och jag.


Ofelia.


29 maj 2009
Schakki och Edina.


28 juli 2008
Jag och mina tjockisar cyklar tillsammans för första gången. haha Det var en upplevelsehahah!


7 december 2008
När jag och Sorita vann valpfortsättningskursen med överlääägsen vinst. Så stolt jag va över henne! :D


Och nu känner jag att detta inlägg är sjukt långt. haha. får fortsätta en annan dag om ni vill se mer. vill ni ?:d


påsken är över.

Här hemma har det inte hänt så mycket idag eller igår. Imorgon blir det Agility för mig och Edina. Mamma åker även till stockholm under dagen imorgon. Hon åker vid halv 8 och kommer hem sent på kvällen. Så jag blir hundvakt. Snackade lite med pappa innan och vi bestämde att han får komma hem på en rast och släppa ut hundarna eftersom de inte kan vara hemma själva från halv 8 till halv 4.

Sen får jag ta ut hundarna på en runda innan vi åker på agilityn. Om det inte öööösregnar. För då får det räcka med trädgården. De har ju fått en långpromenad varje dag hela veckan. :) Så en dag när jag passar dem gör det inte så mycket. hihi.


Ni ska bara se min hand!! Izzi är en riktig galning. Var jag än går springer hon efter mig som en svans. Jättegulligt men mindre gulligt är det när jag ska sova och hon står utanför dörren och skriker tills jag öppnar. Sen ligger hon i min säng och tar HELA platsen. Och nu idag skulle jag gå till mitt rum, och hon följer efter, men denna gången gick hon inte med för att mysa utan för att käka upp mig! Ni ska se min hand nu. fullt att röda rivmärken över hela handen. Det blödde och rann blod så jag fick gå ner och tvätta bort det. Stackars lillakissemisse. hihi.

Nej nu ska jag gå och duscha och fixa mig lite, ska ju till skolan imorgon efter lovet! :)

Hoppas ni haft en underbar påsk! För här hemma har vi haft det mysigt!

Lägger upp en bild som är ganska EXAKT ett år idag. Jag och min kära sambis, När vi var som mest ledsna och tröstade varandra efter vår lilla bebis bortgång. ♥



Marsvin

Idag blir det inga hundar i bloggen. Bara marsvin.

I måndags födde Paris 3 bebisar, 2 bruna hanar och en albinohona.



På skärtorsdagen fick Vancouver 4 bebisar. 2 av varje.
Först kommer en bild på honorna som är lite ljusare.

Glad påsk på er alla:)


hunddag, med massa spring bilder.

Min kusin kom till mig vid halv 2 tiden idag. Sen åkte vi buss iväg till Hyllinge och handlade lite onödigt. Meeen jag köpte en bra sak, Ett koppel till lille Hiccory. Awwh! Mina drottningar har exakt samma koppel men med olika färger på. Samba har rosa och Edina har fått tagit över Soritas bruna koppel. Men något brunt halsband har Edina inte fått ännu. Då Soritas halsband fortfarande ligger på hyllan vid hennes priser och bild på henne, med Soritapäls!

Så iaf, mamma sa till mig för någon dag sen. Andrea, jag skulle också vilja ha ett sånt halsband och koppel till Hiccory. Men det ska vara blått. Så idag när jag åkte dit till samma affär och kollade så fanns det ett blått! Och det blev ju inte sämre när det var rea på det. Och det blev 119 kr, Snacka om ett bra köp, när det kostade 225 kr för Soritas bruna. Ganska sjukt. Men det gör inte mig något! :)

När vi sen körde hem igen hämtade vi Mogge, min kusins hund, och så åkte vi hem till oss. Där busade alla hundarna hur mycket som helst. De brottade ner lilla Izzi och plågade henne lite. HAHA ! så gulliga de är!

Sen efter en stund bestämde jag och Lisa oss för att gå ut med hundarna. Det var så lätt att gå med alla. Jag hade de fyra tjejerna och Lisa sin lille pöjk och sen Schakki.

Folket som körde förbi oss skrattade och allt. Tänk ändå två "små" tjejer, ( jaa jag tycker vi är små iaf jag, kort och allt!!! ) ute och går med 6 hundar. HAHA.

Vi gick en låång runda och använda Hiccory´s koppel, så det var väldigt lätt att gå med dem när alla hade samma längd på kopplena.

Vi gick vid vår gamla skola. Där finns en stor fotbollsplan där vi släppte hundarna en efter en och tillslut så var alla sex lösa och sprang runder. Här kommer lite bilder som jag tog med min dåligmobilkamera.



Just nu sitter jag i min säng, kollar på Talang 2010 och har lilla Izzi här vid mig. Hon sover som tusan och springer efter mig så fort jag går upp eller ner i huset. Var jag än går följer hon efter. Sötnosen alltså!!

Hon sov hos mig och hundarna hela natten, Jag tror det var 8 eller halv nio som Flyget ner till Turkiet skulle åka. Så Syrran får ha det BÄST där nere! :) hihi, så avundsjuk!!

Izzie

Izziepizzi är ju här som sakt. Och dessa bilderna tog jag iförgår, och några idag. VILKET MONSTER!!! HAHAHAHAHA !



Kolla denna SKRÄMMANDE bildenHAHAHAH !


Imorgon åker Amanda och Afrim till Turkiet!!. Vilken lyx! Hoppas ni får det bäst där medans vi passar er bebis. :)

Hiccory 5veckor+2dagar.

Idag fick mamma återigen ursöta bilder på vår lilla Prins. Här kommer de. :)


Finaste stjärnan fyller ett år!

Alla kommer väl ihåg min älskade sötaste Sorita? Idag är det exakt ett år sen jag och mamma åkte in och lät hon få somna in. Min och Sambas första lillasyster. Åååwh. Vilken sötnos hon var. Kan fortfarande än idag känna hennes lukt som hon har på sina fötter. Känner FORTFRANDE den.

Vilken hemsk tid det var för ett år sen. Väärsta tiden i mitt liv. :(

Hoppas du har det bäst där uppe Sorita. Salli har kommit till dig, hoppas ni hittat varandra där uppe och vaktar oss här nere. Våra sötaste stjärnor. ♥



Här kommer en text som jag skrev när Sorita inte fanns längre. Tänker inte läsa igenom den nu innan jag lägger ut den för den är så sjukt lång. Här kommer den iaf. 

Idag är det 51 dagar sedan jag och mamma åkte in på sjukhuset med min älskade Sorita och lät henne ta sina sista andetag. Det känns så jävla svårt och jag kommer fortfarande ihåg allting från vår tid tillsammans. 


Första gången jag skulle få träffa sorita var hon 4 veckor gammal. Jag och mamma åkte hela vägen upp dit för att kolla på henne och då skulle jag välja min nya älskade hund som skulle kunna leva med mig och samba. Jag fastnade för Sorita. Den söta lilla valpen som va så gullig. Jag kunde inte sluta längta till jag kunde ta med mig den lilla söta saken hem.
 


När hon sedan närmade sig 8 veckor blev det dags att hämta henne. Jag hade köpt en ny säng som hon skulle kunna sova i för att Samba inte skulle tycka att hon tog alldeles för stor plats. Jag mamma och min kusin Lisa åkte upp för att hämta Sorita. När vi var där fanns det nog 13 andra valpar där som också väntade på att få flytta till sina nya familjer. Jag såg direkt vilken valp som var Sorita och tog genast upp henne och började pussa och krama henne. Efter en lång bilresa dit var jag väldigt trött. Men så fort jag såg Sorita blev jag genast mycket mycket piggare.
 


Jag satte sedan ner henne till sina syskon för att ta och busa med de en sista gång innan hon skulle flytta ner till Åstorp. Vi satte oss och skrev på pappret och köparavtalet. Jag fick välja koppel och halsband och sen gick jag och Lisa och satte oss hos alla de små valparna. De var överallt och bet på skor, tröjor, armar och tår.
 


När vi sedan skulle åka hem sa vi hejdå och satte oss i bilen. Sorita låg i sin lilla filt som hon fick med sig. Men det varade inte länge innan hon ville börja springa runt i bilen och busa med mig och Lisa. Hon ville hoppa ut ur fönstret. Men ack nej. Hon fick stanna i bilen. Hon satt och mös med oss där bak i baksätet.
 


När vi hade åkt i över en timme kände vi oss hungriga och vi letade efter en Mc Donalds. Där gick Lisa och mamma in medan jag satt kvar där ute med Sorita. Min lilla 8 veckors valp som jag höll på att få hem. Jag mötte en familj som började skratta och säga, Den valpen kan inte vara gammal. Har ni nyss hämtat den? Jag tror hon såg på mig hur trött jag var och att vi åkt långt för att hämta den söta ungen.
 


När vi äntligen var hemma blev Samba min hund sen innan helt chockad. Precis som vad är nu detta? Hon hoppade genast upp i min famn och började pussa mig och man såg på Samba att hon inte var glad. Men efter två tre dagar gick det över och Samba tyckte att det ändå var ganska kul med en liten bebis i huset som hon kunde börja busa med och brotta ner.
 


Nästa dag när jag hämtat Sorita skulle vi ut och gå en liten runda när Sorita inte orkade gå så långt som bebis. Så vi började gå och hon skulle gå sick sack på hela trottoaren. Från ena sidan till andra skulle hon gå. Vi mötte sedan en gammal gubbe som gick med sin käpp. Sorita hade aldrig sätt något sådant förr så hon blev så glad. Hon sprang allt vad hon kunde, och hon hade aldrig haft sådan fart när vi gått, och när hon sedan kom fram till gubben hoppade hon upp på honom och han bara skrattade. Glad som jag var tyckte jag inte det var så farligt om inte han tyckte det så jag bara skrattade bort det. Han började fråga mig hur gammal hon var och sen sa han tillslut, Lycka nu till med den lilla valpen! Och sen gick vi.
 


När jag sedan kom hem igen var min mormor och morfar hos oss. De ville såklart kolla på min nya bebis och hälsa henne välkommen till Åstorp. Sorita hoppade från famn till famn och sov.
 


Efter några dagar var det min kusin Lisas 15 årsdag. Så jag tog mina små hundar Samba och Sorita i cykelkorgen och cyklade till henne. Där busade de med hela familjen och sen sov Sorita skönt i min famn när vi satt och åt och hade trevligt.


När vi sedan skulle cykla hem igen var hon så trött efter en heldag på en okänd plats och en massa nya människor att träffa så hon sov hela vägen hem medan en sur Samba inte fick plats i cykelkorgen när Sorita tog hela.
 


När Lisa sedan skulle ha kalas till helgen skulle vi dit igen. Sorita hade nog varit hemma hos mig i en vecka då och eftersom hon bara var så liten som hon var då fick hon följa med. Vi cyklade såklart dit och hon gick från famn till famn och alla blev kära i henne.
 


Sorita hade varit hemma hos mig i 12 dagar när vi började valpkursen. Hon var bara en liten skit och orkade inte med någonting. Hon var ett monster på valpkursen. Hon lyssnade inte på mig. Och när vi hade inkallning fick alla vara helt stilla och bara hålla koll på sina hundar. Sorita skulle springa fram till alla trodde hon och vi fick inte stopp på henne. Men jag var den enda som tyckte att det var riktigt kul. Samba var ju en hund som tyckte usch gå inte från mig för då följer jag bara med dig ändå. Och så kommer min lilla Sorita som springer var hon vill och kommer absolut inte när jag kallar på henne. Jag tycker att det är helt lugn när hon sprang av sig. Det var bara kul att se henne springa runder där och leva livet en stund innan alla började skälla på henne, och då kom hon tillslut till mig.
 


Hon var en riktig buse när hon var liten. Hon gjorde det som föll henne in och sket fullständigt i mig om jag inte ville samma som henne. Men jag tänkte positivt och lät henne göra det så länge hon inte gick över gränsen. Men att springa av sig och busa det var lugnt för mig.
 


Sorita var även ett monster. Jag och mamma kunde inte klippa klorna på henne. Hon blev helt galen och försökte bita oss. Vi var tvungna att vara två och vi fick ta minst en timme för att kunna klippa hennes klor.
 


En dag innan min födelsedag gick jag mamma och mina hundar till en djuraffär här i byn. Det skulle komma en fotograf från MY DOG och fotografera en massa hundar. Det blev en massa söta bilder på oss och de är bilder som kommer att följa mig i hela livet!
 


I september skulle jag gå med skolan i skogen. Och självklart fick lilla Sorita följa med mig. Vi hade så kul tillsammans med alla i min klass. Sorita var så trött efteråt och gick hem och sov. Även om hon hade blivit buren av en massa okända folk hela tiden så va hon väldigt trött. Det är jobbigt att vara i skogen en hel dag.
 


På valpkursavslutningen kom vi 2a. Jag hade tränat som tusan den sista veckan. För jag ville verkligen komma på topp tre. Det gjorde vi också jag blev glad. Alla blev chockade. Jag själv visste att vi verkligen hade tränat jätte mycket. Och jag ville verkligen bevisa att ett monster också kan bli bäst! Och det gick ju som förväntat. Min tränare blev väldigt chockad. Även mamma blev det för hon hade inte sätt oss träna så mycket som vi gjorde. Det är alltid kul att göra människor chockade. Men vi förtjänade verkligen den 2a platsen.
 


I oktober åkte vi till vår första hundutställning tillsammans i Halmstad. Fick på kritiken att hon hade för stora öron. Men det är ju hennes image.
 


I början av november började jag på Freestyle med Sorita. Men jag insåg snabbt att hon inte mådde bra av det och började därför med Samba istället.
 


Vi gick även på vår andra utställning i november. Där blev hon bästa tik och jag blev så stolt över henne. Hon vann över en annan tik. Men det var på håret för hon var nästan lite för omogen. Men en valp är väl omogen eller?
 

Jag och Sorita började en ny kurs, Valpfortsättningskurs. I början av december vann vi den. Tvåan låg mer än 50 poäng under oss. Alltså var det en överlägsen seger! Och då fick vi ännu mer priser som började fylla hyllan. 


Sedan blev det julafton och Sorita kläddes ut till jultomte. Den sötaste tomten jag någonsin sett.
 


När första snön kom i januari blev Sorita så glad. Hon sprang runder och åt upp all snö hon kom åt och hon älskade när jag tog upp snö och började kasta på henne. Hon skulle fånga ALLT!
 


I slutet av januari hade Sorita fortfarande inte tappat sina valptänder. Så vi fick operera bort de så att hon skulle få ett korrekt bett. Så där låg hon på golvet när jag kom hem från skolan. Helt trött och bara sov. Så jag lade mig bredvid henne på golvet och mös tillsammans med henne. Jag tröstade henne och det verkade som om det hjälpte.
 


Den första mars fick jag ett mms från mamma när jag var i skolan. Det var på en bild på mina små tjejer som låg vid grinden ut till dörren och så stod det, De väntar på dig !
 


Den 11 mars fick jag reda på att min älskade Sorita har patella på ena bakbenet. Inte förrän den 15 erkände jag det för alla mina vänner och alla blev såklart helt chockade. Jag hade varit helt borta då i fyra dagar och ingen förstod varför jag var ledsen och inte orkade med någonting. Men när jag förklarade för alla fanns de vid min sida och alla ville mig väl. Alla ville hjälpa mig igenom det som skulle hända mig inom en månad. De flesta började förstå hur mycket mina hundar betydde för mig när de såg mig gråta varje dag.
 


Den 18 mars skulle mamma åka iväg till veterinären för att kolla vilken patella grad hon hade. Det visade sig att hon hade grad 2. Mitt hjärta gick i tusen bitar. Jag orkade inte göra någonting alls. Det kändes som om jag bara kunde lägga mig i min säng och aldrig mera vakna upp. Jag hade kunnat ha Sorita i mitt liv i upp till 14 år. Men jag fick inte ens uppleva ett år med henne.
 


Jag kunde inte få stopp på mina tårar. De bara rann ner från mina kinder.
 



Jag skrev på min bilddagbok varje dag vad jag kände och det är därför jag kommer ihåg allting så bra som jag gör.
 


Den 20 mars hade jag klarat av 9 dagar alldeles själv. Och det var inte många dagar kvar innan jag hade brötigt ihop. Jag verkligen försökte att klara av att gå i skolan. Jag låssades som ingenting och ingen förstod det som hände mig om de inte kände mig mycket väl. Jag visade ingenting alls.
 


Den 29 mars hade mamma ringt till veterinären och fått tid för att min älskade Sorita skulle ta sina sista andetag. Men jag hade 2 dagar på mig. Att göra det bästa av saken och hoppas på att ett under skulle hända. Men tyvärr hände inget.
 


Jag fick veta den 30 mars att vår andra tik Ofelia skulle få valpar och att jag skulle få behålla en valp där. Det hjälpte mig lite igenom sorgen. Men det var fortfarande enormt stor. Den blev större och större för varje timme som gick och mina tårar bara rann ner från mina kinder. 
 


På tisdagen, dagen innan vi skulle låta Sorita ta sina sista andetag klarade jag knappt av att vara i skolan. Jag ville inget hellre än att gå hem och sätta mig och mysa med henne. Jag bar grät och grät. Hon förstod inte alls varför jag var så ledsen och varför jag ville ha henne i mitt knä hela tiden. Hon förstod inte varför jag inte ville släppa henne.
 


Timmarna blev färre och färre och det blev mindre och mindre tid för mig och Sorita tillsammans. Vi satt tillsammans i soffan hela kvällen. Jag bar grät och grät. Och hon bara slickade upp mina tårar som jag hade på mina kinder.
 


När vi sedan var på sjukhuset och de kallade på Sorita började tårarna spruta ner från mina kinder. Jag hade kunnat göra värsta sjön med alla tårar som kom. Hon satt i mitt knä när veterinären gav Sorita sprutan. Jag har alltid gått ut från rummet när djuren fått spruta, men detta var speciellt och jag skulle ha hatat mig själv om jag inte varit med. Hon slickade fortfarande bort mina tårar från kinderna. Ända tills hon inte orkade mer. När hon tillslut somnade in kom veterinären in igen och gav henne en spruta till som gjorde att hennes hjärta slutade slå. Hon låg hela tiden i min famn och jag släppte inte henne! Hon skulle vara med mig och jag hade lovat henne att vara med henne in i det sista. Och det var jag med. Jag var med henne. Men det var sjuk jobbigt när hon bara slappnade av. Hela hon bara föll ihop och blev helt okontroll bar. Hennes hjärta slutade tillslut slå och jag visste att hon skulle få det mycket bättre. Men jag vill inte inse det. Hon är ju min älskling och att ha henne i min famn när hennes hjärta slutar slå det är något enormt. Något hemskt men ändå något som man verkligen inte vill missa. Har man någon man älskar, vill man vara med tillslutet. Och jag är stolt över mig själv som klarade av det.


 
Sorita, jag saknar dig som fan. Tänk hela 51 dagar har gått. Och det känns som om det var igår jag hade dig i min famn. Din mjuka kropp som jag kunde kontrollera hur jag ville och du bara följde med. 


Jag har klarat det. Jag kommer klara det. Det är jobbigt och svårt. Men jag klarar det. Jag är starkare än vad många tror. Och jag är stolt över mig själv. Jag gav Sorita all den kärlek hon behövde när hon fanns vid liv. Och jag gav henne kärleken ända in mot slutet. Även om hon inte förstod vad som skulle hända henne så visste hon att jag bara ville henne väl. Och det tror jag hon förstår nu när hon ser ner på mig från himlen. När hon är där uppe och kollar ner och säger åt mig hur mycket hon älskar mig och att hon alltid kommer att vaka över mig.
 


Jag känner mig så stark med dig vid min sida Sorita! <3
 

Din Andrea .


R.I.P Salli ♥

R.I.P. vår käraste Salli. Himmeln har fått en ny stjärna som kommer lysa klart på nätterna! vår älskade lilla Salli. Du skulle blivit 11 år nu i år.

Jag kommer ALDRIG glömma den första dagen jag såg dig. mamma mötte mig vid skolan som vanligt. Men denna gången med en brunnallebjörn, i choklad färg och hon va så jäävla söt!

Kommer aldrig glömma dig.

RSS 2.0