Izzie?

Nu är det inte många dagar kvar tills jag träffar min älsklingkisse IZZIE! wiiiiie ! :D
Okej amanda kommer också, men izzie! hihiih ♥



skorna komna

Ett tag sedan jag skrev något här nu känns det som? Finns inte så mycket att säga. Edina löper fortfarande, Schakki har börjat yla nu när mamma åkt till jobbet, Edina gnäller och Samba och Ofelia är helt normala. Allt det väl ? haha

Sambas sötnosskor har kommit idag ! Tyvärr va det lite för små, så ska mejla de om man kan byta till en större storlek, annars får vi behålla de och hoppas på att få en mindre hund nästa gång. Ska se om jag lägger in en bild på de små söta skorna om ni vill se ? :)

Öppen dörr i snökaosen!

Oooh måste berätta en sak, nyss åkte mamma iväg oh skulle handla mitt i snökaosen. Och hon sa till mig jag låsar inte dörren för du kommer väl sitta här ? Jag sitter vid köksbordet, och för er som inte vet hur det ser ut hos oss så kan man se dörren ifrån köksbordet. Jaa så sitter jag vid bordet och helt plötsligt gör Schakki ett konstigt ljud och så öppnas dörren. Jag bara shiiiiiiit vad är detta stängde inte mamma dörren ?!

Sen gick jag till dörren oh puttade på den så åkte den upp. Den va alltså inte stängd. Så skulle jag stänga den och så går det inte. Den sitter lixom fast. Eller inte fast men den går inte att stänga. Så jag tar på mig ett par vantar och min jacka och går ut och tar en skotta. ( vet inte vad det heter men en sån som man skottar snö med)  Och börjar skotta vid dörren, och det va så mycket snö där, så det hade fastnat inne vid gånggärnen och under dörren så det hade tryckts fast jättemycket, Det var ritkigt svårt att få bort snön men nu är dörren stängd igen ! och denna gånger HELT! hahah

Och varmen i huset är nu nere i 16.0 grader och den bara sjunker. På något sätt älskar jag detta ! hahaha !

snökaos

Snön är helt underbar ! jag är lycklig som faaan, men tyvärr är det sjukt kallt här i huset. Pappa kommer inte hem förrän om två timmar och jag kommer dö innan dess.  17,1 står det på. Men mamma flyttade nyss in termometern på bordet och den sjunker hela tiden. Och över elementet stog den på 19.1. brrrrh. så kallt.

Men jag älskar snöstormen utanför fönstret !! sjukt mysigt. Ska se sen när det blir mörkt så ska jag och flickorna nog ut en liten runda i kväll igen, om det inte snöar så mycket. För skorna har inte kommit och Samba börjar halta av all snö annars. KOM NU SKOR!!!!!!!!!! hahaha

Nu sa jag hämta vantar och ta på mina fingrar. hahaha ! annars blir de isbitar snart ! ;d

Jag måste....

... Verkligen lägga in denna videon. Låten blir ännu bättre när man kollar på videon och lyssnar och förstår texten. Riktigt bra! Känns som om låten bara blir bättre och bättre varje gång man lyssnar på den,





Tyvärr får jag inte rätt på videon, Vet inte vad som är problemet, så lite blir utanför, ! haha

mycket snack.

Lilla Edina är nog snart i höglöp här hemma och de måste vara delade hela tiden hundarna. Jäävligt jobbigt på morgonen när man ska gå upp och ta ut de, Det tar väldigt lång tid och ibland vill de inte ens gå in. Så lite småsur kan man bli då när man har en buss att passa som inte går att missa och när man inte hinner bli klar till dess. Så jag längtar bara till när löpet är över så de kan vara tillsammans.

Så lilla Edina är nästan alltid med mig nu. Går jag upp på mitt rum hänger hon med där och ligger och latar sig. SKÖNT för henne! Och igår va jag ritkigt trött efter skolan och la mig redan vid 7 på kvällen. Och då hängde hon med upp. Innan mamma körde till jobbet tog hon ut de och sen fick mina flickor komma tillbaka upp på rummet och lata sig.

Jag vaknade ganska många gånger av att hon hoppade upp i sängen och väckte mig, antingen låg hon på mig eller så pussade hon mig. Hoppas hon inte blir lika jobbig nu i natt.

Jag och flickorna ska nu gå ut och gå eftersom mina ögon snart åker ihop och klockan är liiite för lite för att sova. Så för att jag ska hålla mig vaken är det bäst att gå ut. Dags att klä sig lite tjockt och mååååånga stumpor så tårna inte fryser. Samba kan ju inte gå så fort, och hennes SKOR har fortfarande inte kommit ! :(

Förresten, ingen har väl missat att det kan bli SNÖSTORM inatt? Jag håller tummarna på att när jag vaknar imorgon finns det huuuuuuuur mycket snö som helst! Låååååt det hända! ingen kan älska snö mer än mig ! hihih. Känner mig så glad av snön och solen, När snön glittrar av solen. SÅÅ MYSIGT! hihi. Nej nu ska jag gå ut ! haajdå ! :)


bästingen !

Älskar mammas tavlor ! Och jaa, hon har gjort dem helt själv ! Riktigt duktig är hon min kära mor ! ♥
Alla tavlor vi har i huset, förutom de som är fotografier har mamma sytt! HON ÄR BÄÄST !!! ♥


Inget hundigt alls.

Idag är det inga djur i bloggen.

Men jag vill visa mina senaste alster.

Dom har varit klara ett tag men igår blev dom pressade och monterade. Det är broderi tittskåp och tittar man noga ser man vissa saker i varje tavla är riktiga och inte sydda.

/Heléne


Izabella och syrrorna

Hemma ifrån syrran nu. Edina har busat en massa med sin syster Dazy. Och jag har busat jättemycket med lilla Izabella.

Här kommer några bilder på Izabella och hundarna..

Det var alla bilderna ifrån hundarna och Izabella. Myspyyys ! Nu ska jag kolla vidare på Let´s dance.


underbar fredagskväll

Nu ska jag och min Edina åka till våra stora systrar och äta kvällsmat och mysa! Sen ska vi ut och gå i snön och ha det helt mysigt denna underbara fredagskväll ! allt för mig, jag ska ta med min kamera så det blir bilder ikväll eller imorgon, det beror på när jag kommer hem!

En gammal julbild på mig och Samba från 2006. Jaa det va ett par år sen det !


korthet

Mamma har varit duktig idag och fixat alla hundarnas tassar och borstat igenom hundarna. Salli har även åkt iväg idag och nu ska jag mysa med vovvsingarna . ♥

schema

Nu ska jag visa er vilken kasst Schema vi har fått min klass och jag. Tryck på bilden för att kolla på ämnena och tiderna, vi börjar 8.00 tre gånger i veckan, och jag är i skolan 06, känns surt att behöva sitta i skolan en halvtimme för tidigt bara för det :(



Nu ska jag sova, sista dagen på höstterminen imorgon. många kurser avslutas. Godnatt!

Okej okej

På dottern Amandas begäran kommer här nu en bild på min Schakii tatuering.


Lite färg så jag ska be att få fylla i den. Men den är lik min påg:)


Långpromenad

Idag efter skolan, kom jag hem, gjorde läxa och gick ut med mina flickor. När vi varit ute i öööver två timmar va vi hemma igen och nu är jag ritkgit trött !

Klockan är nio nu så jag ska ta ut hundarna en sista gång i trädgården och sen gå och sova. :)

Edina

Lilla Edina är inte sjuk. Bara störd av sitt löp. Hon är svullen och blöder mycket.

Vet inte men hundarna har kanske oxå värk  som vissa kvinnor kan ha. Men det är ju övergående.

Här har kommit mycket ny snö inatt och min "skotterska" är i skolan så jag får väl ut själv.

/Heléne


Stackars Edina!

Min lilla bäbis mår inte alls bra :( Hon har väl ont eller något, för hon har inte lekt alls idag och hon ligger bara ner och rör sig knappt. Hon ligger inte på hundsängarna heller utan hon ligger under borden och allt så ingen ska se henne.

Nu ligger hon vid mina fötter i sängen och sover. Min stackars lilla flicka ! :(


inte sant?

Jag har bestämmt mig för att om jag lägger in en gammal eller ny bild i inläggen blir det trevligare att läsa, är det inte sant? Så det ska bli fina bilder varje gång, så länge jag är på den gamla datan med 100000 bilder i en disk här bredvid.

Här är en gammal på mig och Samba, :) Efter första freestylekursen vi gått.

borstning

Nu damsugar mamma i huset, Och jag ska ut och borsta hundarna, ALLA hundar fäller förutom Edina. Så det lär ta lång tid och jag kommer bli en ISBIT efteråt! :(

Edina som bäbis.

Liten blir STOR

Såg nyss att  Edina blöder. Första löpet för lilltjejen. Hon är 8 månader.

Liten Samba

I måndags fick Ofelia sin första P-spruta så nu slipper vi förhoppningsvis hennes långa löp med höglöp på över 1 vecka.
Idag blev hon badad. Vet ärligt inte när hon blev riktigt badad sist. Men det är ju så med mittelspitzen att den luktar alltid gott så det är lätt att missa att dom är smutsiga. Men nu börjar hon fälla så då passar jag på  att bli av med det mesta på en gång.

Men, vad händer här bakom handduken i farstun då?


Jo Samba bli av med päls.

MYCKET PÄLS!!!!!!!!





Mogge har inte varit här o lekt på ett tag. Han har fått en sträckning i ett bakben o ska vila. Hoppas han kryar på sig fort. Var där ikväll och alla hundarna hemma nosade  och kännde igen hans doft. Han är duktig och tappat alla sina mjölktänder men påsen är tyvärr fortfarand tom på kulor och han blir 6 månader i helgen.

Skor är beställda till Samba. Hm, vet inte om jag gillar det. Tror inte Samba gör det hihi. Vi får se.


/ Heléne


beställning

Skulle bara säga att skorna är beställda nu! :) wiiiie!

Mamma uppdaterar ikväll!!! :)

Skolan

skolan började idag och jag är helt seg. Så någon uppdatering kommer ifrån mamma nu framöver tills jag är pigg igen efter skolan. vilket jag inte lär bli förrän vecka 6 eller något. Höstterminen slutar inte förräns vid vecka 4 och sen får vi nytt schema som nog inte kommer bli det bästa. Så kommer vara trött så också. Men mamma kommer höra av sig !

Annars gör jag det snart för ni måste få se henne tatuering! Vi har två Schakki i huset!

skorna

Jag har kollat upp en massa skor, priser och annat. Och nu vill jag höra vad ni tycker. :) Skorna är ifrån tre olika butiker. och det är rea på nästan alla skor.

Detta är sneakers. Jävligt fina! och de ser sköna ut också. På de två första på andra raden ( de rosa och blåa) finns billigare i en annan nätbutik än det priset som står där.

Bild 1: Skor i läder och med gummisula. De har blixtlås och kardborreband så skorna lär inte trilla av och verkar vara lätta att sätta på.
Bild 2: Dessa är fodrade med fleece. och har gummisula för bra grepp.
Bild 3-6: Även dessa med fleece och har knytbara snören som man kan spänna för att skon ska sitta bättre på tassen.


Bild 1: Har en metallbricka framtill så skon inte skrapas, insidan har mjukt tyg men den ser kall ut?
bild 3-4: precis samma som bild 3-6 på förra bilden. Bara andra modeller.


Sen finns det dessa läderstövlarna. De är nästan helt vattentäta också! höga och de är fodrade så tassarna fryser inte heller.


Sen till sist har jag hittat dessa. Mjuka skor med fleecefoder inne. De håller tassarna varma inne i skorna men jag kan tänka mig att det blir lätt blött och då blir det kallt? Men dessa ser veerkligen mysiga och sköna ut! De blir under 300 på rean!

inköpet

På ullared finns en kanin, den är rosa, långa öron ben och armar och en näsa som "står ut". Och samba älskar den! Vet inte hur många hon har fått som sen blivit äckliga. Hon suttar( diar) på nosen så den blir verkligen äcklig. Och nu när hon inte ska bli en avels och uställningshund kan hon få lite snea framtänder om hon nu tycker det är så roligt. haha!

Jaa så en sån kanin fick Samba av mig, Edina fick en orange Sköldpadda , Jääätteestor om man jämför med en sån liten jag köpte på malmö valp. Och sen köpte jag även en hemskt konstig leksak. mjuk va den och sen lång och helt platt. Den blev iallafall omtyckt här hemma. Alla ville ha den. Men ack nej, mina flickors!! Så kaninen och den hemska leksaken åker upp på rummet när vi går upp så inte någon käkar upp den.

Sen köpte jag även vita ben till hundarna. Så alla fick något iallafall. haha ! Snäll jag är ! :)

Skor/kläder?

Imorgon( helst) ska jag köpa skor. Inte till mig utan till min bäbis. Samba kan ju inte ens gå ut och kissa!! Och sen är de jävligt fina också :) hihi. Så ska beställa till Samba, Är de fina och sånt beställer jag till Edina också. Mina flickor ska skilja sig från MÄNGDEN! och det ska synas att de är så bortskämda som de är.

Men helst hade jag velat ha en liten kleinspitz som kan bli som min äkta bäbis. Klä och allt. Om jag någongång har en sån kommer hon bli en riktigt bortskämd och hon kommer vara den finaste hund ni sett! :)

Vad tycker ni? Visst hade det varit gulligt att ha skor på mina flickor?

uppdatering ifrån.....

... Tåget. jaa alldels rätt. Tåget är försenat 15 minuter , och nu har vi stått still i säkeeert 10 minuter till. Så väldigt sena. en halvtimme eller något kommer vi bli.

Detta är för att mötande tåg ska passera. Ooooj ! vet ni vad som hände? det började köra ! HAHA ! Iaf, vi hörs senare , :)

Mamma uppdaterar kanske hemifrån. Vem vet ? :)

Ullared

Nu åker jag snart iväg till min syster i Göteborg. Imorgon är vi i Ullared sen hem igen. Så min ullared tur blir av iaf! wiiie!


Dragkamp

Ikväll kom Izabella på besök.
Hon hade Dazy med sig som fick lite tassikyr. Hon tog oxå ett race i snön i trädgården med sin lillasyrra Edina.

Sedan var det dags för  dragkampen, den måste nästan till varje gång hon kommer och alla tycker det är lika skoj. Ingen ger sig.



Helsyrrorna Dazy och Edina. Dazy är 1 år äldre.




Jag visade Izabella min tatuering o hon sa direkt -Schakki!!!
Skoj.


/Heléne


Marsvinsbebis

1 liten kille finns kvar.
1 söt trefärgad pigg krabat.

Snöskottning

Igår var Andrea ute och skottade snö i flera timmar. Till sin hjälp hade hon Salli och Schakki.



Salli i sin vinterskrud.



Det kom mera snö inatt så vi ställer in vår tur till Ullared imorgon.


SNÖ SNÖ !

Shiiit med snööö vi fått !!! :)  Nu ska jag och mina älsklingar ut i snön och leka. Och skotta snö och slita få jag göra innan pappa kommer hem från jobbet. och sen är det fullt av folk som har gått där. Och jag ska även borsta min drottning.

Det blir kaaaaanske en bild eller två senare. Om jag inte fryser häcken av mig och måste in. Men tror nog inte det :) haha, Så kolla in här senare ikväll. Om inte jag har tid så får jag tjata på mamma så hon lägger in bilder.

Bäst att gå nu. Vi hörs senare!

Mammas tatuering

Ni som gissade på tatuering innan, Ni hade rätt. Det blev en liten Schakki på benet. Jättefin. Det blir en finare bild imorgon eller till helgen. Men här har ni den iaf. Svullen men ändå sjukt fin. och vem ser inte att det är Schakki?


Tatueringen


LÄNGTA!!!!

Ikväll gäller det!! jag mamma och min syster ska åka iväg. Mamma ska göra ett minne för livet. Något som ALDRIG kommer försvinna. Det kommer leva med henne hela livet. Och IKVÄLL ska jag berätta vad det är. Snacka om att ni borde längta! tihihi. för jag längtar att se hur det blir! :)


GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år på er alla önskar jag och mina små flickor!! :)

Och resten av familjen också! tihih.


Dec. 31, 2009 Nyårsafton

Idag på självaste nyårsafton blev jag och mamma inbjuda till Ylva som har kennel Glims. Hennes tik Singla ha sex små söta bebisar som vår Schakki är pappa till. Så vi åkte dit och hälsade på.

Hon har fyra hästar också.


Vi gick en runda i skogen där Ylva bor. Och vilken utsikt det är där!! Detta är Singla som står och kollar på berget.

Här är Gräfin och Singla. Dotter och mor.



Utsikten från ett berg.


Här kommer den tredje hunden. Ingen mittelspitz, kommer inte ihåg vad det var för något sött.


Här är min favvis. en sjuuukt söt liten flicka.


Detta är de små flickorna.



Två små killar



Och två andra.


Min favvis. haha




Någon sötnos käkar upp mitt finger.





Bara tikarna är tingade så hör av er  till Ylva på Kennel Glims vid intresse.

Gott Nytt år på er alla.


RSS 2.0