VA? marsvin?

Igår märke de små bebisarna mina marsvin, som hade blivit flyttade lite närmare än de brukar eftersom det va så fint gräs där. Och valparna blev genast intresserade av vad det var för någonting.



Eddie va mest undrande över vad det var för något.




Idag kom syster och hennes familj hit.



Jag har inte fottat idag för jag har lekt med två små flickor och badat och allting. Så inga bilder idag. Men imorgon är det vetrinären för de små och då ska jag med för att fotta.

mot FÄSTINGAR!

Jag har en sak att säga! för några dagar sedan fick jag en fästing. Och jag trodde verkligen att jag skulle dö. Jag hatar att någon ska ta bort något på mig eller något sånt. Så jag väckte mamma men lät inte henne ta bort den eftersom jag är en sån mes. Efter 20 minuter gick mamma upp och sov igen och jag visste inte vad jag skulle göra. Jag ville verkligen inte se den så jag tog en tuss med Alsolsprit. Satt på fästingen och sen ett plåster på där och sen gick jag och la mig.

Nästa dag kom mamma och skulle väcka mig för att då dra av fästingen men den va död! jag hade supit ihjäl den! Så om jag någon mer gång kommer att få en fästing ska jag fortsätta att göra så. Det va väldigt bra tycker jag! Vi slapp dra av den utan den bara dog där. Såå himla glad jag blev efter det! Det borde ni prova ni! :D hihi


Torparedagarna.

Jag , Lisa och Edina gick till marknaden som va här i åstorp en liten stund.



Och sen måste jag bara lägga in en bild på lilla mig! haha. Jag tycker om den så och sen hoppas jag att några mer än jag tycker det. Och ni vill väl se hur jag ser ut (A) hihi. Nej jag skojar. Men här kommer den.


Mopedåk med flickorna

Den 26e tog jag mina flickor i cykelkorgen och körde moped iväg till min mormor.



Mamma håller Edina och Samba väntar vid trädet.


Här snackar vi nog om något viktigt! hahaha


Sötnosar!


De satt trångt. Och om några veckor får de inte plats i den cykelkorgen. Så jag får väl köpa en ny. TILL! Jag brukar inte ha galler på. Men när lilla Edina åker måste det finnas!


Väl framme blev det en massa bus med alla som var där. Lägg märke till idbrickan som jag köpte innan på dagen. Edina på ena sidan och vår nummer på andra. Samba har en lika dan och Sorita hade också en sån. De är ritkgit bra! Men vi har aldrig behövt ha de.




Lisa och Edina.


Här käkar hon något gott.

Den 26e.

Nu va det 6 dagar sen jag la in valpbilder tror jag. Jag har inte haft tid faktiskt! Hela helgen har det varit marknad i Åstorp. Och när det väl händer något här måste man ta vara på det och sticka dit. Sen träffar man ju en massa folk och snackar och har bara helt trevligt. Så nu kommer det en massa massa bilder. Detta är bilderna från i förgår. den 26e.

De fick goda koöron


Tjejerna bråkade om ett öra när de hade varsett men de skulle ha samma.



Sen fick de komma ut och busa i hela trädgården som de får när både jag och mamma har tid att passa. För de springer alltid åt olika håll. Och det är så svårt att hitta och hålla koll på alla på samma gång.


Samba va i himmelriket. Hon brottade ner alla och busade med de. Och alla bara sprang efter henne.


Jag och min Edina.



Ojsan. Här käkar samba visst upp en valp!


Schakki krööööp upp i mammas knä så fort det kom en valp och ville bita honom.


Här blir Edina AVUNDSJUK!




Här kommer Enzo i full fart efter en upptäcksfärd under trappan.



Detta tycker jag är fräckt. Små klickbara bilder. först sitter Enzo och kollar. får syn på något och springer dit.


Och sen ahaa, det va bara en boll.


Edina JAGAR Samba som springer för livet.


Sen busar de.



Här busar Schakki och Ella. Man ser nog henne lite iaf?


Och här ligger hon.


Här kommer mina små flickor springandes.

Gamla bilder

Jag orkar inte lägga in bilderna som jag har tagit idag så de får komma imorgon. Men jag kollade runder lite på gamla bilder och hittade några jättesöta på mig och Schakki. ( klickbara bilder!) Men de kommer i oordning i tiden!



Sen en på mig och en massa valpar fån C-kullen



Lilla lilla Samba som va en litenliten bebis på valpkursen.


En söt Schakki bebis


Detta är Amanda min syster, det är nog ingen som har träffat henne. Men det är för jättemånga år sen. Innan ofelia själv fick valpar va hon enormt glad i kanin och marsvins bebisar som vi alltid hade förr.


Detta är Ofelia Sally och Stoffe-Lina. Valparnas mormor blir det. Jag fick ta över henne när hon va 8 år tror jag nog hon var. Och hon lärde mig en massa saker. Men tyvärr glömde hon tillslut vem som tillhörde familjen och vem som inte tillhörde den. Så det bästa för henne var att få somna in.Och hon blev nog nästan 10 år? Eller jag har knaske fel. Men hon blev gammal iaf.


Vi brukade klä ut ofelia och Sally när vi va små när vi skulle iväg någonstans har jag för mig.


Här är jag och Lisa , Sally och Schakki !


Jag omringad av en massa C-kulls valpar.


ååååhhhwee. Guuuud så söt min samba va ! åååhwe. Mitt lilla hjärta. Inte konstigt att jag blev kär i henne!


Kontakten börjar tidigt eller vad säger du Schakki?!


Denna bilden på mig när jag fyller 13 år och Samba som är med och öppnar mina presenter får avsluta för nu ska jag sova ;D godnaatt.

Sötisar.

Idag blir det inga valpbilder. För jag har faktiskt inte fottat de alls! Jag har haft fullt upp med en massa annat. Och när jag väl har haft tid över till de små skitarna har jag inte fottat dem utan bara mysigt. Så det får bli en Schakki och Ofelia bild som jag hann ta innan jag rusade iväg imorse.


ÄLSKAR ER !

Mitt hjärta delas till dess två små liven! <33




24 juni

Idag ställde jag klockan på 10 och gick upp för att passa valparna hela dagen. Jag tog ut de och började kela och mysa med dem. Men det blev snart dags för mig att sola. Så de fick leka med sig själva. Jag solade i tre timmar men det syns inte så mycket. Mamma körde och hämtade Dazy. Som ville komma och leka med sina syskon och mamma och pappa. Så hon har varit här hela dagen. Men nu kommer det lite bilder!








OCH VET NI ! Eddies öra stog upp innan ! åh. Men tyvärr trillade de när han reste sig.


En riktig KYSS!

Snart kommer det bilder från idag. Men inte ännu. Måste äta och lite sånt. Men jag kollade igenom bilderna som jag tog igår. Hittade några jättesöta på Izabella och Dazy.

Här ska Dazy pussa Izabella.


Här kommer kyssen.


Sen blev Izabella jätteglad över kyssen hon fick.

fin bilder!

Vi börjar med en riktigt läskig bild på Schakkis öga. Jag både gillar och tycker inte om den. Men ser ni mig i hans öga ? som spegar sig. Jag ångrar mig , jag tycker den är GRYMM!


Ofelia, Fast det ser ni va ? hahah


Nu kommer det lite kärleksbilder från kärleksparet i huset.




Nej nu får det räcka!! hihi





Och detta inlägg får min FÖRSTA älskade drottning avsluta ! hiih.

Valparnas heldag ute i solen.

Jag blir så glad för alla kommentarer som kommer. Tack ! Jättekul att läsa vad ni tycker och tänker om bloggen bilderna och om hundarna. Idag på bara två tre timmar har jag tagit cirka 250 bilder. Det går så lätt att bara trycka och alla bara kommer. Såå underbart! Jag är verkligen jätteglad över kameran. Så nu kommer det en massa bilder. Inga proffsiga bilder ännu. Men jag har bara haft kameran i ett dygn.!

Edina har tyvärr "tappat" sitt ena öra som inte orkade vara med mer. HAHA!  


Edina på dessa tre här nere.






En otroligt söt enzo mitt i springandet och lyckan över att nyss fått kommit ut på gräsmattan med alla syskon och att bli fottad av min nya kamera, Det kan väl inte bli bättre??



Edina


Ofelia blir jagad av en massa småskitar! hihi


Edinaaaa..


Ofelia- Samba - Ella . och Enzo och Edina lekande i bakgrunden.



Samba och Ella tog en brottningsmatch.




Jag förstår inte varför men valparna vill alltid komma och sitta i mitt knä. Och speciellt när jag fottar. Och det bästa är när de HOPPAR upp till kameran och slår i huvudet! vilka ideér de små skitungarna har.!


Denna älskar jag !


Min och min älskade Edinas skugga! Och vet ni , Det kommer ALLTID att vara vi två och Samba ! hihi


EDINA ! <3


Ella.


Här hoppar tjejerna på Enzo medan Eddie tycker att de är löjliga och vill hellre vara med på bild!




Vilken sne blick Enzo ger mig. Han tänkte säkert, SLUTA FOTTA MIG!



Och lilla Edina får avsluta valparnas heldag ute.

snyggingarna!

Eftersom den nya kameran är så bra kan man inte fotta bara valparna utan här kommer bilder på de stora mittlarna!

Schakki. Pappan till valparna.


Min älskade bebis Samba !








Denna bilden får avsluta denna dagen med min nya kamera. Och nu ska jag köra iväg och sova i husvagnen i Råbocka i Ängelholm. Så bäst att köra nu! Ha en fortsatt bra kväll och hoppas på lika fint väder imorgon! Det blir nog några bilder imorgon. Så vi hörs då!

Busisar!

Idag åkte jag och mamma till banken, växlade pengar och sen åkte vi till onoff. Och köpte min nya kamera. Systemkameran som jag pratade om. Och harregud så fina bilder som den tar!

Min kusin och hennes klasskompis som och skulle hälsa på valparna. Så nu kommer en massa bilder från idag.

Det är Ella som är med Lisa.




En mycket trött Eddie.


Sen gick vi ut och gick i koppel. Så de små liven kan lära sig. Och Edina blev så sur på sina syskon som inte kunde gå i koppel lika bra som henne. Edina bara springer och älskar att vara ute. Men de andra är lite småmesiga i början men det går över sen.

Edina till vänster i rödrosa koppel och Ella till höger i hel rött runt koppel.




Sen blev det lite spring i trädgården innan de skulle äta mat och sen sova.


Här jagar ella och Enzo en mycket sur mamma som går ifrån sina springande valpar.




Sen blev det dags att säga middagmiddag och gå och lägga sig och sova.

Ute och går med alla hundar.

Igår va jag och mamma ute och gick med våra vovvsingar. Och självklart gick Edina med oss. Men min lydiga lilla flicka är så duktig och hon sprang för det mesta bredvid oss och med mig utan koppel. Såå duktig hon är!! Jaa Samba går ju också lös såklart! hon har ALDRIG koppel med sig. Hon springer hellre från hundarna som vi möter än till de! hahahaha




Izabella på besök.

Jag blev så sur igår! Min idiotiska kamera ville som vanligt inte ladda in bilderna jag tagigt och tillslut efter cirka 10 minuter gav jag upp. Så bilderna från igår , kommer nu!

Izabella busungen kom och pussades och kramade med valparna.



Edina.


Killarna älskade henne. Och lägg märke till Dazy. Fodertiken som bor hos min syster och hennes familj. Hon är helsyskon med dessa små. Samma mamma och samma pappa bara ett år äldre.

ny design.

Nu har jag skaffat en ny design. Det blev så plötsligt när jag skaffade den andra och så har jag fixat lite då och lite då. Och detta blev resultatet. Jag är väldigt väldigt nöjd och hoppas att ni alla gillar den. för jag ÄLSKAR den. hihi

NY kamera!

Måste berätta en sak. I nästa vecka SKA JAG, köpa en ny kamera. En systemkamera. Så det sa bli jättebra bilder , men det bros ju på hur fort jag lär mig den. Men jag tror ni märker när den har kommit för bilderna blir finare! Bara det jag skulle säga.

en utedag.

Idag har valparna varit ute HELA DAGEN! och de kom in för nästan 20 minuter sen nu. Så fort de kom in började de gnälla pipa och yla och ville verkligen ut igen. De är helt galna. Men nu har de nöjt lagt sig till ro och somnat alla i en hög.

Här kommer bilderna från igår och idag. Först från igårkväll. 

Här är Eddie & Ella


Kolla vilken flott bild jag fick på Enzo! Lägg märke till örat som är halvt uppe!



Bus med pappa är alltid kul!


Edina. Kolla hennes högra öra!




Nu kommer bilderna från idag. När jag vaknade idag, kanske lite väl sent, så var valparna redan ute. Mamma skulle köra och handla så jag passade de en liten stund. Nyvaken och allt. Och såhär söta va bebisarna när jag kommer ut till dem.
Ella&Eddie&Edina


Här är Eddie & min sötsöta tjej. Kolla ÖRONEN! aaaaaaaawe.


Här ser man att hon sticker fram sitt huvud långt så hennes nos ser jättestor ut.




Här är en väldigt nyvaken jag med hår som ett troll. Men min lilla Edina känner igen mig ändå och så får jag en , eller två, eller nej, MÅNGA pussar av henne. hihi världens bästa valpis!


Edina påminner väldigt mycket om en lokatt. Det är bara håret på örontippen som fattas. Den lilla "vikta" kanten ytterst på öronen är ju där redan. förstår ni hur jag tänker? haha


Två busiga killar som håller utkik på varandra och som snart springer på varandra och börjar busa.


Här kollar Ella väldigt snett på Edina som kommer mot mitt finger som hon biter på. Väldigt gullig bild.


Edina och Enzo har varit riktiga vänner idag. Gjort allt tillsammans och de skulle hela tiden busa.



gulliga Ella ligger och busar.


Ella och Eddie busar med mammas strumpa


Sen skulle vi ta ut valparna i trädgården. Men lilla lilla Enzo kände inte för det utan gick istället och la sig bakom korgen och sov där. När han sovit klar blev han helt chockad över att det inte fanns någon alls som va med honom. Så jag tog honom i koppel och halsband och ut och skulle gå. Men han kände inte alls för det utan ville bara sitta ner och käka på gräset. Men kolla på han urgulliga öra!!



Här är han hemma igen. Och mitt i skuttet fick jag honom. Suddig bild (som så många andra!!!!) men lägger ut den ändå.


Eddie&Edina värmde varandra under filten.


Här är Ella. Hon är så svart så man knappt ser henne! haha




Edina


Sista bilden idag får bli på Enzo.

trevlig midsommar??

Jag hoppas att ni har haft en jättetrevlig midsommar! Själv satt jag bara hemma och kollade tv och mös med hundarna, men det är väl kul det också? hihi

Jag har fått så många fina bilder. Men de kommer senare för jag hade tänkt att fotta lite mer idag så allt kommer på samma gång. Vi hörs senare!

Och förresten! Enzo har rest sitt öra idag!! så gulligt. Och Edina har båda sina uppe.

Resande öron&Rymmande valpar.

Åh jag är så lycklig. När jag vaknade idag möttes jag av en liten liten flicka som heter Edina och som hade rest sitt ena öra. Ni ska se så söt hon är!!!  Jag tror att det kommer in en bild senare om jag hinner.

Det är ju trots allt Midsommar idag och jag tror jag ska iväg till min kusin när mamma tyvärr ska jobba :( Så det blir roligast att vara hos kusinerna då. Vem vill inte äta nypotatis?! och dill och gräslök?! och vem vill inte ha jordgubbar och grädde till efterrätt??!   mmmmmmmmmh. Såååå goott. Längtar till jag kan få börja äta. Och igår fick tillochmed valpisarna lite gott i maten. Mosad makrill. De lever i lyx här.

Och förresten, imorse när mamma vaknade och gick ner. Hade valparna rymt!! Tre var i stora rummet och en i hallen.  Viilka busar. Vi har ju fått sätta ett extra galler för att de inte ska rymma. Men för att ofelia ska kunna komma in till de måste där vara öppet lite. Och den lilla platsen har de rymmt ut från de små busungarna.

Men som sakt, ska se om det kommer in några bilder idag annars blir det nog imorgon. För ni måste få se på Edinas söta öron! och Enzo reser nog sina imorgon eller på söndag. så gulligt!

Vi har också skickat iväg bilder som ska framkallas. Bland annat bilder till valpböckerna. Så jag ska börja renskriva de och sen blir det snart bilder som läggs in och böckerna kommer bli så fina.

Mina flickor ute och går.

Idag var jag ute med mina älsklingar en litenliten runda i koppel. Denna rundan var även den rundan som jag gick med Sorita de första veckorna hur många gånger som helst varje dag. Och varje gång är där någon som säger, Awwwhe så fina hundar du har! Och vet ni, Då mår jag som bääst . hihi.!!





Jaa , det var väl allt för mig idag. Bebisarna sover och nu ska jag övergå till min vanliga blogg och skriva lite där om allt annat som hänt idag. Och håll tummarna för att vädret blir varmt så sommarlovet blir något bra !

den blivande familjen.

Hoppas ni blev glada för alla bilder som jag la in igår trots att jag hade så brottom. Valpisarna har varit ute mycket idag då det varit fint väder på eftermiddagen.

För någon dag sedan så tog jag denna väldigt roliga bilden. Jag vet inte ritkigt vilken dag men det va inte så länge sen för jag la in den nyss från min kamera. Den är iaf på Ella Enzo och Edina som ligger underst. Undra om denna ställningen är skön att ligga på?


Och jag tog på den vakna lilla bushunden Eddie på samma gång.


I måndags, Eller nej det kan inte ha varit i måndag? Jaa iaf nu någongång i veckan kom Enzos blivande ägare hit och hälsade på. Jag hade så klart brottom iväg till en kompis så mamma tog över kameran och fottade. Och sa till mig på kvällen att jag SKULLE lägga in bilderna som hon tog. Mamma var nog stolt över sig själv att ha tagigt de. hahha, nej jag skojar men hon sa till mig att lägga in de. De har en liten chihuahua på ett år tror jag? som har följt med varje gång och hälsat på sin blivande lillebror. Så här kommer de bilderna. Så jag hoppas det är okej att ni kommer med på en bild.



Kolla här, det ser ut som om Tyson ( chihuahuan ,som jag tror stavas så) ger Enzo en puss.




Sista bilden nu , Och snacka om att detta ser orättvist ut för de små valpisarna.

Bild-bomb

Jag har väldigt väldigt brottom. Men jag ska fatta mig kort. Idag har en valp som Schakki är pappa till, som är några dagar äldre än dessa, har varit här idag. Han va här och lekte med sina syskon. Mamma har någon bild på sin mobil som kommer sen imorgon om jag tänker på det.

Och valparna har varit ute nästan hela dagen idag. Och min kamera är helt galen så jag har fottat med min mobil. Och eftersom de bilderna är så små hoppas jag att det går jättesnabbt att ladda upp. Så blir det många fler. hihi. Jag tror jag har tagigt cirka 180 bilder på valparna idag från min mobil. Kvaliten är inte den bästa men vad spelar det för roll? Det är bättre än inga bilder alls. Så här kommer de.




Grannflickan Maya kom på besök och mös med valparna.



Maya & Edina





Edina älskade hennes hår.



Eddie& Ella













Min söta Edina.








Edina


Enzo&Ella



Ella&Maya


Min lilla fladdermus.








Edina


Ella


Edina



Tjejerna nanar. Ella till vänster och Edina höger.




Nej nu får det räcka. Hoppas ni blev nöjda. För jag tycker det är väldigt fina bilder för att vara tagna med min mobil. Men nu måste jag köra iväg. Ska inte sova hemma så vill inte komma hur sent som helst. Godnatt alla.

Hundutställning i höganäs.

Igår var det hundutställning i Höganäs. Schakki fick en slät etta. Jättebra kritik men Schakki tycker inte om när någon som han inte känner börjar ta i honom och sånt. Det var väldigt synd.


Samba var med som stöd.



Jag och min kusin Lisa, ställde upp i barnmedhund, som de kallade Ungdom med hund eftersom det var från 12-18 år. Och självklart så är det jag och Samba som vinner allt. Jag och min älskade lilla CHAMPION! <3

Valparna från dagarna i veckan.

Nu har jag lite tid på mig att uppdatera, jag ska sticka om 45 minuter. Så jag tänker inte skriva så mycket utan här kommer lite bilder på valparna. Från jag la in bilder sist till igår.

Här är enzo ute på golvet själv. Och då blev han så glad så han sprang bara runt runt runt utaför buren där de andra satt och pep och också ville ut.




Vilken söt skitunge.!


Och här är en sötnos till!






Och vet ni, Igår va valparna ute för första gången i koppel!!! Såå himla busiga. Och man märke då att Enzo inte längre va den tuffaste, utan Ella va den som inte va alls feg och sprang och sprang. Det tog inte stopp för henne. Men sen insåg Enzo att det inte var farlig och började springa runder och ha riktigt rolig han också. Så här kommer lite bilder från koppelrundan.




Här är Eddie , Enzo och Ella. Edina som redan en gång innan varit ute fick nöja sig med att vara uppe i famnen när de andra lekte och sen fick hon byta med Eddie som blev trött.


Denna bilden är lite suddig. Men älskar den så den får komma in ändå.




Min syster tog även studenten i fredags. Och då var det fullt av människor över allt, som kom och kramade och pussade valpisarna. Och de va lika glada. Det är jättekul att se de så busiga.

Och vet ni, Edina, hon vet nu att hon heter det och jag tog nyss ut henne i trädgården. Och när vi skulle gå in så sa jag Edina kom så går vi in.  Och då kom hon direkt springandes och så bar jag upp henne för trappan och in. Det är helt underbart!

Vackra jag och min Edina!

Några snabba bilder på mig och Edina. Och då får jag samtidigt in och kan visa för er alla så fin jag var på min bal! hihi. Och vet ni , jag är så duktig. och så stolt över mig själv som fick TVÅ stipendium! en för god kunskap i Tyska och en för att jag va en sån trevlig och glad tjej.  Känns himla skönt. Men här kommer bilderna





Och nu är det SOMMARLOV för mig !! Och imorgon är det studenten för Amanda. Men nu ska jag sova, och sen imorgon är det heller ingen bra bloggare dag, Men till helgen lovar jag ! jag loovar . hihi.

lite om valpisarna

Valpisarna är helt underbara nu! När jag kommer hem från skolan eller har varit ute en liten stund i trädgården, går jag till valpisarna som står mitt i köket. Så sätter jag mig på golvet framför "buren" och så kommer de så fort de kan. Och så börjar de pussas och pussas och pussas ännu mer! Och den som pussas mest är Edina! självklart. hihi.

Och vet ni alla , Enzo, är den KAXIGASTE som finns!! han går och biter i alla, och morrar och skäller. Riktigt attiyd har han.
Ella är den lugnaste av de. Hon tar dagen som den kommer och hoppas allt ska gå bra.
Edina är den som är mysigast. Hon är lugn men ändå väldigt busig. Och hon är också den som är mest retsam av alla. När hon är ute på golvet när de andra är där inne springer hon runt buren och retar de andra som bara skriker över att få komma ut!
Och sist och minst är Edmond, som nu ska bli kallad Eddie då han ska heta det när han flyttar, är den som är precis som Ella. Lugn och tar det som de kommer.

Dessa valpar är en kull som är väldigt rolig hiih. Nej nu är jag trött på att skriva igen. Om ni undrar så va min klassresa helt underbar och vi sov ingenting på natten, och det förklarar en hel del varför jag inte orkar blogga.

Imorgon är det min skolavslutning och på fredag är det amandas student. Så jag hoppas verkligen att jag hinner fotta valparna också. För jag tror att de som händer nu innan helgen kommer vara det som finns på mina bilder. Någon gång i helgen kommer det bilder. Annars efter.

Ha det så bra till dess. hihi

Våra fyra mittlar

Min klassresa blev väldigt rolig. Men utan någon sömn. Så jag lägger in en bild som jag tog i söndags kväll på våra små mittlar. Och sen orkar jag inte mer.


Om några dagar.

Imorgon ska jag på klassresa. Så det blir inga inlägg i morgon och kankse inte på tisdag heller. För jag tror jag kommer vara jättetrött. Men idag blev det mycket bilder så hoppas det jämnar ut sig!


Valpisvideor

Nu kommer det några videor fårn idag. Tyvärr ser man inte tjejerna så bra eftersom det är ngt fel på min kamera och allt blir mörkt men ni får kisa med ögonen och försöka kolla ändå!


Valpisarna

Idag har jag filmat och mösigt med alla valparna. Även min mormor har varit här och kelat med bebisarna. Hon har inte träffat de på jättelänge och hon tycker om alla! Så de har bara mösigt idag.

När jag vaknade idag började jag städa rent till de små grisarna. Som de skitar ner på en natt. De borde sova då !! Sen tog jag ut de på golvet. De har inte fått komma ut idag nu när det blåser och är kallt. Det har ju även regnat idag och de små liven ska inte bli sjuka!!

Nu ikväll har jag legat på golvet och valparna har klättrat och bitit i mig överallt! Edmond och Enzo är några riktiga skitungar. Och deras tänder börjar komma nu och de gör så himla ont när de biter!!

Men nu kommer det lite bilder. Jag har inte fottat så mycket på de idag, förutom bilderna med Izabella då. Annars har jag bara filmat. Men de få jag har tagigt kommer här.

Här på denna bilden ligger min pussoman Edina på Enzo och sover.


Här ligger Edmond och sover. Edina vaknade när jag tog den förra bilden och här i hörnet ser man hennes enormt stora öron!


Detta är Ella. Hon ser så stor ut !

Izabella på besök

Idag kom Izabella på besök. För er som inte vet så är det min systerdotter på 2år. Och hon verkligen älskar hundarna. Anna min syster och deras lilla familj fick ta över fodertiken Dazy som jag har nämt någon gång innan. Så de kom och hälsade på. Då passade Izabella på att hoppa in till valparna och mysa och busa med de. Nu kommer det lite bilder.

Här sitter Izabella tillsammans med amanda i valplådan. Och det va trångt när alla valpar också skulle dit.







Edina den Fina!

Idag har jag nästan inte varit hemma. så den tiden jag har varit med valparna har det varit med Edina. Så detta blir ett Edina inlägg. Och förresten, Igår kissade den lilla skiten på mig. hihi. Men bara för det var Edina gjorde det ingenting. Och sen kom hennes lilla lilla tunga och pussades och sa förlåt , hihi!

Men åter till idag. Först så gick vi upp på rummet för första gången någonsin! så la vi oss i min säng och mös och pussades! hihi. När vi hade legat där och hon blivit hur trött som helst och sen sovit en stund gick vi ner och tog fram Soritas alldra första koppel och halsband som jag fick med henne när vi hämtade henne och tog på Edina det, för jag visste att det skulle vara litet. Och sen gick vi ut på gräset utanför häcken. Där finns en lång gräsmatta typ. Och där gick vi. Och jag kan säga att för att vara första gången i koppel och utanför tomten va hon helt underbar! Min lilla bebis kan mycket hon !


och nu ligger alla små skitungarna och sover i sängen. Så en bild på de får avsluta !


valpisarna på videor


Valparna 4 veckor och 1 dag

Jag är fortfarande helt förkyld med en kråkröst men vad spelar det för roll ? Världens sötaste valpar är friska och krya och helt busiga.

Jag har varit på Ullared idag och köpte bland annat en massa massa valpleksaker. Och alla är omtyckta och ligger i hela valphagen här inne och några där ute.

Jag är verkligen riktigt sur på min kamera nu och jag väntar bara på att pengarna ska komma till mig ner från himlen som regn så jag kan köpa en systemkamera och fotografera en massa BRA bilder. Men nu kommer det bilder. Och jag lägger in de även om de är suddiga. Man kan ju ändå se men kanske inte så roligt att ha på datan. Men att se de en eller två gånger gör väl ingenting?

Denna ställningen som Enzo låg och sov imorse innan vi körde iväg var så rolig så jag skrattade.



Här blir han anfallen av SUDDIGA Ella! Bliir skit sur på min kamera!!!


Edmond & Edina


Ella till vänster.


Och självklart ska min ÄLSKADE Edina vara nära mig hela tiden! och hon är också en riktig pussgurka. Och vill pussas hela tiden! Hon älskar mig redan! hihi.


om en stund kommer de!

Jag är riktigt sjuk idag. Helt förkyld och så har jag feber. Efter en lång dag i danmark orkar jag inte lägga in en massa bilder. Så det får bli när jag blir frisk. Håll ut ! :)

Valpisarna

Idag vaknade jag av en enorm huvudvärk. Men jag har blivit enormt ´förkyld och låter som en kråka. Och det kommer ni höra på videon som kommer lite längre ner sedan. Jag börjar med en söt bild på killarna..




Edina försöker svälja världen!



Denna bilden är tagen för några dagar sedan. En bild på de små sötisarna när de äter mat. De är riktiga gamar och bara käkar hela tiden!



Enzo är min kusins favvis. Så nu kommer någon bild på honom och en video.




Lisa och Edmond.


Och nu kommer jag och Edina.
Kärlek redan nu. hihi.



Och en bild på sötnosarna när de brottas.

Avmasknings video

Den första blev valparna avmaskade för första gången. Och här kommer den videon!

sötnosar


GRATTIS SORITA ! <3

Idag blir det inga valpbilder. Denna dagen är Soritas dag. Hennes 1 årsdag! Jag hoppas verkligen att du får världens bästa dag där uppe bland änglarna och molen! För ett tag sedan skrev jag om hennes liv tillsammans med mig. Jag tänker lägga upp den med kursiv text. Och ni får läsa den om ni vill. Annars får ni låta bli. Jag hoppas iaf att ni förstår hur mycket hon BETYDER för mig. Och så lägger jag in två videor som jag tror de flesta har sätt annars får ni kolla på de också. Ha en fortsatt bra dag alla. Och speciellt min älskade SORITA ! <3




Idag är det 51 dagar sedan jag och mamma åkte in på sjukhuset med min älskade Sorita och lät henne ta sina sista andetag. Det känns så jävla svårt och jag kommer fortfarande ihåg allting från vår tid tillsammans.


Första gången jag skulle få träffa sorita var hon 4 veckor gammal. Jag och mamma åkte hela vägen upp dit för att kolla på henne och då skulle jag välja min nya älskade hund som skulle kunna leva med mig och samba. Jag fastnade för Sorita. Den söta lilla valpen som va så gullig. Jag kunde inte sluta längta till jag kunde ta med mig den lilla söta saken hem.


När hon sedan närmade sig 8 veckor blev det dags att hämta henne. Jag hade köpt en ny säng som hon skulle kunna sova i för att Samba inte skulle tycka att hon tog alldeles för stor plats. Jag mamma och min kusin Lisa åkte upp för att hämta Sorita. När vi var där fanns det nog 13 andra valpar där som också väntade på att få flytta till sina nya familjer. Jag såg direkt vilken valp som var Sorita och tog genast upp henne och började pussa och krama henne. Efter en lång bilresa dit var jag väldigt trött. Men så fort jag såg Sorita blev jag genast mycket mycket piggare.


Jag satte sedan ner henne till sina syskon för att ta och busa med de en sista gång innan hon skulle flytta ner till Åstorp. Vi satte oss och skrev på pappret och köparavtalet. Jag fick välja koppel och halsband och sen gick jag och Lisa och satte oss hos alla de små valparna. De var överallt och bet på skor, tröjor, armar och tår.


När vi sedan skulle åka hem sa vi hejdå och satte oss i bilen. Sorita låg i sin lilla filt som hon fick med sig. Men det varade inte länge innan hon ville börja springa runt i bilen och busa med mig och Lisa. Hon ville hoppa ut ur fönstret. Men ack nej. Hon fick stanna i bilen. Hon satt och mös med oss där bak i baksätet.


När vi hade åkt i över en timme kände vi oss hungriga och vi letade efter en Mc Donalds. Där gick Lisa och mamma in medan jag satt kvar där ute med Sorita. Min lilla 8 veckors valp som jag höll på att få hem. Jag mötte en familj som började skratta och säga, Den valpen kan inte vara gammal. Har ni nyss hämtat den? Jag tror hon såg på mig hur trött jag var och att vi åkt långt för att hämta den söta ungen.


När vi äntligen var hemma blev Samba min hund sen innan helt chockad. Precis som vad är nu detta? Hon hoppade genast upp i min famn och började pussa mig och man såg på Samba att hon inte var glad. Men efter två tre dagar gick det över och Samba tyckte att det ändå var ganska kul med en liten bebis i huset som hon kunde börja busa med och brotta ner.


Nästa dag när jag hämtat Sorita skulle vi ut och gå en liten runda när Sorita inte orkade gå så långt som bebis. Så vi började gå och hon skulle gå sick sack på hela trottoaren. Från ena sidan till andra skulle hon gå. Vi mötte sedan en gammal gubbe som gick med sin käpp. Sorita hade aldrig sätt något sådant förr så hon blev så glad. Hon sprang allt vad hon kunde, och hon hade aldrig haft sådan fart när vi gått, och när hon sedan kom fram till gubben hoppade hon upp på honom och han bara skrattade. Glad som jag var tyckte jag inte det var så farligt om inte han tyckte det så jag bara skrattade bort det. Han började fråga mig hur gammal hon var och sen sa han tillslut, Lycka nu till med den lilla valpen! Och sen gick vi.


När jag sedan kom hem igen var min mormor och morfar hos oss. De ville såklart kolla på min nya bebis och hälsa henne välkommen till Åstorp. Sorita hoppade från famn till famn och sov.


Efter några dagar var det min kusin Lisas 15 årsdag. Så jag tog mina små hundar Samba och Sorita i cykelkorgen och cyklade till henne. Där busade de med hela familjen och sen sov Sorita skönt i min famn när vi satt och åt och hade trevligt.

När vi sedan skulle cykla hem igen var hon så trött efter en heldag på en okänd plats och en massa nya människor att träffa så hon sov hela vägen hem medan en sur Samba inte fick plats i cykelkorgen när Sorita tog hela.


När Lisa sedan skulle ha kalas till helgen skulle vi dit igen. Sorita hade nog varit hemma hos mig i en vecka då och eftersom hon bara var så liten som hon var då fick hon följa med. Vi cyklade såklart dit och hon gick från famn till famn och alla blev kära i henne.


Sorita hade varit hemma hos mig i 12 dagar när vi började valpkursen. Hon var bara en liten skit och orkade inte med någonting. Hon var ett monster på valpkursen. Hon lyssnade inte på mig. Och när vi hade inkallning fick alla vara helt stilla och bara hålla koll på sina hundar. Sorita skulle springa fram till alla trodde hon och vi fick inte stopp på henne. Men jag var den enda som tyckte att det var riktigt kul. Samba var ju en hund som tyckte usch gå inte från mig för då följer jag bara med dig ändå. Och så kommer min lilla Sorita som springer var hon vill och kommer absolut inte när jag kallar på henne. Jag tycker att det är helt lugn när hon sprang av sig. Det var bara kul att se henne springa runder där och leva livet en stund innan alla började skälla på henne, och då kom hon tillslut till mig.


Hon var en riktig buse när hon var liten. Hon gjorde det som föll henne in och sket fullständigt i mig om jag inte ville samma som henne. Men jag tänkte positivt och lät henne göra det så länge hon inte gick över gränsen. Men att springa av sig och busa det var lugnt för mig.


Sorita var även ett monster. Jag och mamma kunde inte klippa klorna på henne. Hon blev helt galen och försökte bita oss. Vi var tvungna att vara två och vi fick ta minst en timme för att kunna klippa hennes klor.


En dag innan min födelsedag gick jag mamma och mina hundar till en djuraffär här i byn. Det skulle komma en fotograf från MY DOG och fotografera en massa hundar. Det blev en massa söta bilder på oss och de är bilder som kommer att följa mig i hela livet!


I september skulle jag gå med skolan i skogen. Och självklart fick lilla Sorita följa med mig. Vi hade så kul tillsammans med alla i min klass. Sorita var så trött efteråt och gick hem och sov. Även om hon hade blivit buren av en massa okända folk hela tiden så va hon väldigt trött. Det är jobbigt att vara i skogen en hel dag.


På valpkursavslutningen kom vi 2a. Jag hade tränat som tusan den sista veckan. För jag ville verkligen komma på topp tre. Det gjorde vi också jag blev glad. Alla blev chockade. Jag själv visste att vi verkligen hade tränat jätte mycket. Och jag ville verkligen bevisa att ett monster också kan bli bäst! Och det gick ju som förväntat. Min tränare blev väldigt chockad. Även mamma blev det för hon hade inte sätt oss träna så mycket som vi gjorde. Det är alltid kul att göra människor chockade. Men vi förtjänade verkligen den 2a platsen.


I oktober åkte vi till vår första hundutställning tillsammans i Halmstad. Fick på kritiken att hon hade för stora öron. Men det är ju hennes image.


I början av november började jag på Freestyle med Sorita. Men jag insåg snabbt att hon inte mådde bra av det och började därför med Samba istället.


Vi gick även på vår andra utställning i november. Där blev hon bästa tik och jag blev så stolt över henne. Hon vann över en annan tik. Men det var på håret för hon var nästan lite för omogen. Men en valp är väl omogen eller?


Jag och Sorita började en ny kurs, Valpfortsättningskurs. I början av december vann vi den. Tvåan låg mer än 50 poäng under oss. Alltså var det en överlägsen seger! Och då fick vi ännu mer priser som började fylla hyllan.


Sedan blev det julafton och Sorita kläddes ut till jultomte. Den sötaste tomten jag någonsin sett.


När första snön kom i januari blev Sorita så glad. Hon sprang runder och åt upp all snö hon kom åt och hon älskade när jag tog upp snö och började kasta på henne. Hon skulle fånga ALLT!


I slutet av januari hade Sorita fortfarande inte tappat sina valptänder. Så vi fick operera bort de så att hon skulle få ett korrekt bett. Så där låg hon på golvet när jag kom hem från skolan. Helt trött och bara sov. Så jag lade mig bredvid henne på golvet och mös tillsammans med henne. Jag tröstade henne och det verkade som om det hjälpte.


Den första mars fick jag ett mms från mamma när jag var i skolan. Det var på en bild på mina små tjejer som låg vid grinden ut till dörren och så stod det, De väntar på dig !


Den 11 mars fick jag reda på att min älskade Sorita har patella på ena bakbenet. Inte förrän den 15 erkände jag det för alla mina vänner och alla blev såklart helt chockade. Jag hade varit helt borta då i fyra dagar och ingen förstod varför jag var ledsen och inte orkade med någonting. Men när jag förklarade för alla fanns de vid min sida och alla ville mig väl. Alla ville hjälpa mig igenom det som skulle hända mig inom en månad. De flesta började förstå hur mycket mina hundar betydde för mig när de såg mig gråta varje dag.


Den 18 mars skulle mamma åka iväg till veterinären för att kolla vilken patella grad hon hade. Det visade sig att hon hade grad 2. Mitt hjärta gick i tusen bitar. Jag orkade inte göra någonting alls. Det kändes som om jag bara kunde lägga mig i min säng och aldrig mera vakna upp. Jag hade kunnat ha Sorita i mitt liv i upp till 14 år. Men jag fick inte ens uppleva ett år med henne.


Jag kunde inte få stopp på mina tårar. De bara rann ner från mina kinder.


Jag skrev på min bilddagbok varje dag vad jag kände och det är därför jag kommer ihåg allting så bra som jag gör.


Den 20 mars hade jag klarat av 9 dagar alldeles själv. Och det var inte många dagar kvar innan jag hade brötigt ihop. Jag verkligen försökte att klara av att gå i skolan. Jag låssades som ingenting och ingen förstod det som hände mig om de inte kände mig mycket väl. Jag visade ingenting alls.


Den 29 mars hade mamma ringt till veterinären och fått tid för att min älskade Sorita skulle ta sina sista andetag. Men jag hade 2 dagar på mig. Att göra det bästa av saken och hoppas på att ett under skulle hända. Men tyvärr hände inget.


Jag fick veta den 30 mars att vår andra tik Ofelia skulle få valpar och att jag skulle få behålla en valp där. Det hjälpte mig lite igenom sorgen. Men det var fortfarande enormt stor. Den blev större och större för varje timme som gick och mina tårar bara rann ner från mina kinder. 


På tisdagen, dagen innan vi skulle låta Sorita ta sina sista andetag klarade jag knappt av att vara i skolan. Jag ville inget hellre än att gå hem och sätta mig och mysa med henne. Jag bar grät och grät. Hon förstod inte alls varför jag var så ledsen och varför jag ville ha henne i mitt knä hela tiden. Hon förstod inte varför jag inte ville släppa henne.


Timmarna blev färre och färre och det blev mindre och mindre tid för mig och Sorita tillsammans. Vi satt tillsammans i soffan hela kvällen. Jag bar grät och grät. Och hon bara slickade upp mina tårar som jag hade på mina kinder.


När vi sedan var på sjukhuset och de kallade på Sorita började tårarna spruta ner från mina kinder. Jag hade kunnat göra värsta sjön med alla tårar som kom. Hon satt i mitt knä när veterinären gav Sorita sprutan. Jag har alltid gått ut från rummet när djuren fått spruta, men detta var speciellt och jag skulle ha hatat mig själv om jag inte varit med. Hon slickade fortfarande bort mina tårar från kinderna. Ända tills hon inte orkade mer. När hon tillslut somnade in kom veterinären in igen och gav henne en spruta till som gjorde att hennes hjärta slutade slå. Hon låg hela tiden i min famn och jag släppte inte henne! Hon skulle vara med mig och jag hade lovat henne att vara med henne in i det sista. Och det var jag med. Jag var med henne. Men det var sjuk jobbigt när hon bara slappnade av. Hela hon bara föll ihop och blev helt okontroll bar. Hennes hjärta slutade tillslut slå och jag visste att hon skulle få det mycket bättre. Men jag vill inte inse det. Hon är ju min älskling och att ha henne i min famn när hennes hjärta slutar slå det är något enormt. Något hemskt men ändå något som man verkligen inte vill missa. Har man någon man älskar, vill man vara med tillslutet. Och jag är stolt över mig själv som klarade av det.


Sorita, jag saknar dig som fan. Tänk hela 51 dagar har gått. Och det känns som om det var igår jag hade dig i min famn. Din mjuka kropp som jag kunde kontrollera hur jag ville och du bara följde med.


Jag har klarat det. Jag kommer klara det. Det är jobbigt och svårt. Men jag klarar det. Jag är starkare än vad många tror. Och jag är stolt över mig själv. Jag gav Sorita all den kärlek hon behövde när hon fanns vid liv. Och jag gav henne kärleken ända in mot slutet. Även om hon inte förstod vad som skulle hända henne så visste hon att jag bara ville henne väl. Och det tror jag hon förstår nu när hon ser ner på mig från himlen. När hon är där uppe och kollar ner och säger åt mig hur mycket hon älskar mig och att hon alltid kommer att vaka över mig.


Jag känner mig så stark med dig vid min sida Sorita! <3


Din Andrea .


Videor från första gången ute.

Nu kommer videorna från igår. När de va ute för första gången i trädgården!

Utedag.

När jag kom hem från skolan idag såg jag en massa små valpisar i trädgården. Eller nej det gjorde jag inte, men jag såg den nya lilla valphagen som mamma byggt när jag varit i skolan. Valparna hade nyss fått komma ut och de har nog varit ute en massa timmar sammanlagt. Eller jaa. 2 kanske. hihi.

Jag satte mig i hagen och valp efter valp somnade tätt intill mig och själv blev jag så trött så jag la mig ner jag också. Tänk så mysigt. Ligga i skuggan en 27gradig dag tillsammans med fyra små valpar! Det är nog allas dröm och min vardag! hihihi. Jag är verkligen lyckligt lottad !

Här ligger latisen och sover!


Där imellan låg jag. Mellan Enzo och Edina. När jag senare gick in hade alla lagt sig på min jacka istället för deras filt. Och ojsan, Där hade hänt en liten olycka också på den!.


Ella.


Samba är väldigt glad att hennes lilla bebis ligger där på andra sidan gallret!


En annan gång de kom ut var det dags för avmaskning. Jag har filmat det och videon kommer snart!


Nej nu orkar jag inte lägga in fler bilder. En bild på alla fyra får avsluta denna sommardag! 
Edmond-Edina-Enzo-Ella
 

RSS 2.0